Holandské řízky s nivou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: nico20

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 130
      g sýr niva
    • 50
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g strouhanka
    • olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Maso osolit ve středně velké míse, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na obalení. Do vajíčka přidávám ještě dvě lžíce vlažné vody nebo trošku mléka a dobře promíchám vidličkou.
2
2) Maso si rozdělíme na menší díly podle toho jak chceme mít velké řízky. Do misky si napustíme studenou vodu z vodovodu a postavíme si jí vedle mísy s masem. Touto vodou si navlhčíme ruce a utvoříme z dílu masa kouli bez prasklin, tu na závěr lehce splácneme tak na tloušťku 1 cm a po okrajích zaoblíme aby nebyli trhliny. Poté obalím nejdřív mouka, pak vajíčko a nakonec strouhanka.
3
3) V pánvi si rozehřejeme olej asi na výšku 1-2 cm ode dna. Smažíme z každé strany tak 5-6 minut. Hotové řízky dáme do připraveného kastrůlku který je vyložený papírovou utěrkou.
4
Vhodná příloha bramborová kaše.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ales kretek
    ales kretek |

    6. 11. 2016 11:37

    budu to knejdy varik

  • Majka
    Majka |

    24. 2. 2015 10:49

    Já také je neobaluji v trojobalu ale jenom lehce ve strouhánce a úplně to stačí,jsou výborné :-* :-P ;-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    7. 7. 2014 11:38

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    25. 7. 2013 17:30

    Výborné, lepší než normální holandské.

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 10. 2012 20:43

    ...vůbec jsem neobaloval v trojobalu a smažil jsem je rovnou, byly výborný ;-) ...

  • Ebonek
    Ebonek |

    21. 1. 2012 14:52

    I já,jakožto začátečník,jsem sklidil pochvalu!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: