Křenová omáčka s jazykem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg uzený jazyk hovězí
    • 80
      g máslo
    • 60
      g hladká mouka
    • 150
      g křen čerstvý
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      l hovězí vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
  • Na knedlíky
    • 4
      plátek toastový chléb nakrájený na kostky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 400
      ml voda
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně vmíchejte vývar, nakonec smetanu a vařte asi 20 minut. Přidejte nastrouhaný křen, osolte a opepřeta a ještě 10 minut vařte. Na plechu nasucho opečte chleba. Mouku smíchejte se solí. Vodu rozšlehejte s mlékem a žloutky a zapracovávejte do mouky, dokud těsto nepřestane lepit. Vmíchejte chleba. Vytvořte knedlíky a ve vroucí osolené vodě vařte 25 - 30 minut. Vyndejte a ihned rozkrájejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: