Moučník alá tiramisu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy.
2
Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem. Zvlášť ušleháme lučinu se žloutky, krupicovým a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce vmícháme do sebe.
3
Po vychladnutí placku rozpůlíme, polijeme lehce hodně silnou kávou a trochu Bayleis nebo jiným podobným likérem, potřeme krémem, přiklopíme druhou půlkou placky, postup znovu zopakujeme a na závěr posypeme kakaem. Do druhého dne necháme proležet v lednici.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Admin
    Admin |

    30. 9. 2016 13:57

    Na Tiramisu krém patří pouze vejce,mascarpone a cukr.nic víc,nic míň. Všechno ostatní si vymlaťte z hlavy!

  • Tihlaříková
    Tihlaříková |

    30. 8. 2011 08:52

    Udělala jsem to jako zákusek a chutnalo mě i mým rodičům a sestře. Jenom pro příště vím že tam toho kakaa mám dát víc. Já s ním byla totiž hodně opatrná. :-P

  • Tereza T
    Tereza T |

    11. 1. 2011 17:48

    Opraveno, díky.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    10. 1. 2011 16:36

    není nepečený!

  • Anonym
    Anonym |

    18. 4. 2006 17:14

    no nic moc mne to teda moc nechutna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 3. 2006 13:24

    Jitko, bohužel jsem tento recept prozatím neopakovala, ale určitě to vyzkoušejte, nemůžete nic pokazit. Bylo to opravdu výborné a z dvojité dávky to bude akorát. Dala bych to na jeden plech, ne dvě placky, ale jednu a překrojit. Možná bych udělala krém z jedné a půl dávky, aby toho bylo dost.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    22. 3. 2006 10:34

    Pro p.Janu z VM-zkoušela jste to z té dvojité dávky?Chtěla bych to upéct manželovi k svátku, ale taky se mi zdá , že toho bude málo. A tu dvojítou dávku, nevím- dát to upéct na dva plechy a mít dvě tenké placky nebo na jeden, ale to by zas byla moc silná vrstva těsta, ne?? A ještě dotaz- Bayleis nebo podobný likér-ale jaký?Nějak nevím- bayleis je takový ten hustý likér?Takže rum by asi nešel, že?

  • Alena Boučková
    Alena Boučková |

    26. 1. 2006 20:50

    Místo Lučiny můžete použít pomazánková másla. Recept na krém je: 2 pomazánková másla + 1 šlehačka ( žádná vejce ani ztužovač ). Nemusíte se bát samonelozy.Zdravím Alena B.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 10. 2005 07:37

    Je to vynikající, skoro stejné jako slavné tiramisu po česku. Ale na obrázku vypadá trochu jinak - já měla právě opak - tenké těsto (a to jsem dělala ze 4 vajec) a hodně krému a tak to má být, ne? S těmi žloutky je krém jemnější a chutnější !! Díky, díky za vynikající recept, dala bych více než jednu 11111111 Příště musím udělat z dvojité dávky, je toho opravdu málo....

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 10. 2005 23:16

    Já sice syrová vejce nemusím, ale ostatní od toho odrazovat rozhodně nebudu :-)).

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    18. 10. 2005 14:35

    Mam recept na prave tiramisu a taky jsou v tom syrova vejce - odpurkyne uz jsme si uzili dost, jestli se jim to nezda, at to nedelaji! Tady ten recept se mi moc libi, urcite bude super:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    18. 10. 2005 12:33

    Nová dobrůtka a la tiramisu. Urlčitě vyzkoušíme !! Ale pozor na odpůrkyně syrových vajec !! Bude zleee.