Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

moje hodnocení:

1,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml rybí vývar
    • 375
      ml bílé víno
    • 1,2
      kg pstruh
    • 250
      g mrkev
    • 2
      ks pórek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g žervé
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svaříme rybí vývar s vínem (2 lžíce odložíme stranou). Pstruha omyjeme a vložíme do horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut. Očistíme a omyjeme pórek, nakrájíme na špalíky a rozdělíme na kroužky. Oloupeme mrkev a podélně ji nakrájíme na plátky. Přelijeme je horkou osolenou vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme, omastíme máslem a odložíme do tepla. Maso vyjmeme z vývaru a také odložíme.
2
Do omáčky rozdrobíme sýr a úplně jej rozpustíme. Asi po 5 minutách přilijeme zbylé víno s rozkvedlaným žloutkem. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a petrželkou.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull |

    10. 3. 2011 16:26

    Super jídlo !!