Nafouklá jablíčková dobrota

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zrzka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými jablíčky (můžeme osladit nebo dochutit dle chuti, já je nechávám jen tak), přehneme na polovinu, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
2
Po upečení obalíme ve vanilkovém cukru. V žádné fázi nenecháváme kynout, teplotu pečení nevím, peču na plynu. Ještě upozorňuji těsto je třeba dost podsypávat - hodně lepí, ale vysledek je paráda.
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný tuk Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • smiley536
    smiley536 |

    24. 6. 2015 13:14

    Každý říká, že jsou výborné, takže moc děkuji za recept. Určitě jsem je dnes nedělala naposled =)

  • marie
    marie |

    20. 10. 2013 20:01

    Předpis a suroviny v něm obsažené jsou totožné s předpisem, který používám na malé koláče a mám ho označený jako nekynuté koláčky. Poměr tuku je pouze na 1kg mouky 500 g, čili méně než v tomto receptu a možná to je také důvod /větší množství tuku/ proč se těsto autorce lepí a musí podsypávat. Já to u toho mého receptu mám bez problému. Z těsta někdy upeču pláty na plech, na spodní plát dám nádivku z jablek nebo z tvarohu, přiklopím druhou plackou a upeču. Potom krájím na čtverečky.

  • k.spageta
    k.spageta |

    15. 8. 2013 22:38

    Luxusní recept! Vždy když ho upeču, je okamžitě pryč;)

  • develina
    develina |

    10. 6. 2012 13:45

    Objeveno,zaděláno,upečeno - a zmizelo to dřív, než trvala doba přípravy a pečení.Moc dobré,dělala jsem půlku s jablíčky a druhou s jahodami. <:-) <:-) <:-)

  • zuzzak
    zuzzak |

    10. 6. 2012 11:14

    je to opravdu dobrota. dělala jsem s třešněmi a jahodami a bylo to mňaaaaaaaaaaaaaaaam!!! ;-) ;-) ;-) ;-)

  • pecka55
    pecka55 |

    25. 3. 2012 19:34

    Výborné. Dělali jsme s jablíčky a s ořechy a také s marmeládou. Děkuji za super ninspiraci...

  • bohumila rejlkova
    bohumila rejlkova |

    30. 11. 2011 14:26

    Hezký den všem,jdu se do té dobrůtky pustit a hned dám vědět ,jak se povedla.

  • Islapakova
    Islapakova |

    12. 11. 2011 15:16

    Dělala jsem s jablky i tvarohem, moc dobré.

  • jmuell1
    jmuell1 |

    17. 9. 2011 19:32

    Skutečně výtečné! Dnes odpoledne jsem vyzkoušela. S těstem se pracuje dobře a dobrůtky mizí a mizí! ;-) Děkuji za výtečný recept!

  • Zbirole
    Zbirole |

    13. 6. 2011 13:10

    Moc velká dobrota, naplnila jsem jablíčky i jahodami a moc jsme si všichni pochutnali.

  • Berinka
    Berinka |

    4. 5. 2011 11:00

    Tak musím moc pochválit! Je to opravdu dobrota a také hezky vypadají. Bála jsem se, aby se při pečení nerozevíraly, ale zbytečně. Vše perfektní, s těstem se úžasně pracovalo a chuťově je to skvělé! Do jablíček jsem ale přidala trochu cukru a skořice ;-)

  • zelenac
    zelenac |

    25. 2. 2011 22:42

    Zdravím všechny, nechybí v receptu sůl,většinou se dává, pokud jsou v těstě kvasnice :-)

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:31

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    4. 6. 2010 13:04

    O víkendu jsem vyzkoušela a musím říct, že to prostě nemá chybu...tak krásně se to rozplývá na jazyku...Opravdu to je velikánská mňamka! Zkoušela jsem udělat závin a byl naprosto úžasný!! Moc děkuji za supr recept!

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    7. 2. 2010 13:41

    Udělala jsem .... do nastrouhaných jablek jsem drobně pokrájela ořechy a lehce osladila. Přemýšlím i o tvarohové náplni, ale nemusím přemýšlet o chuti této dobroty..... prostě je to dobrota.¨Příště zas ..... za 1

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    5. 2. 2010 15:17

    Když to i fazolka vyzkoušela a chutnalo, jdu na to :-)))

  • fazolka -
    fazolka - |

    5. 2. 2010 15:08

    Dělala jsem před pár dny a nemohu jinak, než pochválit a dát 1*. Vykrajovala jsem je 8 cm v průměru o síle 3 mm a měla jich 38 ks. Jsou křehké a skvělé!

  • fazolka -
    fazolka - |

    3. 2. 2010 16:24

    Právě jsem je dopekla a nemůžu jinak, než pochválit a dát 1*. Jsou křehounké a moc nám chutnaly. Já jich měla 36, vykrajovala jsem sklínkou o průměru 8 cm na sílu asi 3 mm. Pekla jsem v pl. troubě na polovičním výkonu, zespod dozlatova asi 20 min.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    24. 10. 2009 19:34

    Tak tohle se mi vážně nepovedlo.Opsal jsem si asi před týdnem recept(jen ingredience)a pekl až dnes ráno.Teď mi teprve docvaklo,že se nedělá kvásek-to byla asi ta největší chyba.Hodnotit nebudu,protože jsem to zcela jistě zvoral já.Určitě se pokusím upéct znovu-až vychladnu!Záviny jsou ale docela dobré.Jiří

  • Květa -
    Květa - |

    23. 10. 2009 13:53

    Prosím pomoc! Chci péct o víkendu a nevím, na kolik stupňů, nemám zkušenost s těstem bez kynutí. Péct zprudka nebo pomalu v méně teplé troubě? A ještě, jak silně vyválet těsto?

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    22. 10. 2009 11:54

    Nakonec se s tesem vyborne pracovalo a vysledek byl vynikajici!!!

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    22. 10. 2009 10:24

    Jak tluste ma byt vyvalene testo?

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    20. 10. 2009 15:51

    Měla jsem jenom polohrubou mouku a i tak to bylo výborné. Bezva recept. Dávám do oblíbených a přidávám 1.

  • Iveta Šulcová
    Iveta Šulcová |

    20. 10. 2009 11:25

    Tak mi to nedalo a vyzkoušela jsem je.Měla jsem "velké oči",aby toho bylo dost,zadělala jsem rovnou ze dvou dávek.Pochopitelně mě to přestalo po třetím plechu bavit a těsta bylo ještě fůra.Tak jsem ho rozválela a udělala z něj štrůdl.Jenom jsem ty kraje rozkrájela na proužky a ozdobně přehazovala přes sebe,bála jsem se aby těsta nebylo moc,když ho jenom přeložím.Štrůdl byl také vynikající,jablka vůbec nevytekla-to bude tím pudinkem..mimochodem dobrá finta..takže nezbývá nic jiného,než hodnotit za 1 a přidávám do oblíbených.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    18. 10. 2009 11:07

    Vynikající, rychlá příprava, snadná práce s těstem za 1.

  • Nikola Štěpánková
    Nikola Štěpánková |

    9. 8. 2008 10:03

    Zkoušela jsem, ale musím říct, že mne zklamaly.....

  • Martina
    Martina |

    14. 11. 2007 19:13

    Dneska jsem je udělala. Moc dobré,dala jsem do nich i hrušky a příště chci zkusit nutelu, tob víte děti! ale fakt dobrý.

  • Lenka Cvejnová
    Lenka Cvejnová |

    31. 8. 2007 13:50

    Tak jsem právě dopekla a nemůžu jinak, než pochválit. Krásně vypadají a úžasně chutnají, dělají jen čest svému jménu. Dávám 1 a děkuji za super recept.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    4. 6. 2007 13:10

    Moc dobré, do jablíček jsem přidala trochu skořicového cukru a pudinku, obalila jsem ve směsi vanilkového cukru se skořicovým. Jsou krásné na pohled i výborné na chuť. Děkuji za recept.

  • M.D.
    M.D. |

    25. 5. 2007 21:09

    Udělala jsem je s čerstvými jahodami obalenými v pudinkovém prášku (jak to doporučavaly předchozí kuchařinky) a jsou moc dobré. Všem chutnají. Jen jsem nečekala, že budou tak křehoučké. Ale i tak dávám 1 :)

  • Monika V.
    Monika V. |

    16. 5. 2007 15:19

    Děkuji za přidání fota.

  • Miroslava Kokšalová
    Miroslava Kokšalová |

    28. 1. 2007 22:02

    Jsou opravdu vynikající.Moc nám všem chutnali.Nezbyl ani drobeček.recept je mezi oblíbenými.Dávám 1

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    8. 1. 2007 19:05

    Mražené jahody jsem neměla odvahu zkusit, přece jen z nich teče při pečení víc šťávy než z čerstvých.Chřipka už přelezla na manžela, děkuji za optání.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    8. 1. 2007 17:30

    Tak nějakým nedopatřením zůstaly 4 kousky od soboty do dneška a musím říct,že byly pořád dobré.I když nejfantastičtější byly ještě horké.Příště zkusím udělat udělat z těsta rohlíčky,ale to bude chtít asi zvětšit dávku.Paní Květo,doufám,že už Vás chřipka netrápí,ještě jednou dík za recept.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    8. 1. 2007 13:00

    Vidíte Jano, já zase raději zpracovávám na vále, přijde mi tam víc místa. S těma jahodama to také vyzkouším.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 1. 2007 12:51

    To je dobrá rada s těma jahodama, obalenýma v pudingu, to taky vyzkouším - a můžou být i zmrazené nebo jen čerstvé ??Ttoto těsto velice dobře znám - mám zde hodně podobné - Zadělávané nekynuté svatební nebo pouťové koláče - je to výborné těsto. Já ale všechna těsta zpracovávám v míse, je to zbytečné patlat se s tím na vále, je z toho větší binec.

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    6. 1. 2007 20:09

    Připojuji se k ENVY, taky dávám do jablek trochu pudink. prášku, když dávám jahody, tak je v tom pudinku obalím. Když ovoce pustí šťávu, spojí se s pudinkem a nepromáčí těsto. Používám to i všech těst na štrůdly.

  • Zdeňka Svačinová
    Zdeňka Svačinová |

    6. 1. 2007 18:01

    Tak jsem taky dneska pekla a můžu potvrdit,že je to opravdu dobrota.Je to sice trochu pracnější,než zamíchat těsto v míse,ale výsledek stojí za to.S těstem se pracuje výborně,ani jsem moc nepodsypavala,kolečka jsem vykrajovala sklínkou průměr asi 6 cm a vyšly mi 2 plechy této křehoučké dobrůtky.Jablka jsem trošku ochutila skořicí a hotové obalila ještě teplé v moučkovém cukru s vanilkou.Děkuji za recept a dávám 1*.

  • Lidka
    Lidka |

    6. 1. 2007 14:07

    Dámy, tak nezapomínejte taky hodnotit :-)

  • envy
    envy |

    6. 1. 2007 11:58

    Teď jsem dopekla..dávám za 1*..výborné,těsto se dobře zpracovává,ani jsem nemusela moc podsýpat moukou.Do náplně z jablek jsem přidala 1 van.puging..je dobře,že tam neni moc cukru..zkuste upéct:))

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    5. 1. 2007 19:08

    Tak jsem se probrala z chřipky a koukám, že se tu rozvinula diskuse.Tu Heru strouhám, těsto zpracovávám na vále tak jako vánoční.Velikost koleček záleži, jak má kdo rád, ale aby se tam vešlo víc náplně doporučuji trošku větší vykrajovátko nebo by to šlo i skleničkou.

  • vadane vadane
    vadane vadane |

    4. 1. 2007 18:14

    dělají se z toho i rohlíčky a můžou se plnit mákem, povidly nebo ořechy.

  • envy
    envy |

    4. 1. 2007 16:15

    ..díky za inspiraci..hned ráno poběžím pro kvasnice..a napíšu,jak se mi to povedlo..:))

  • Anonym
    Anonym |

    4. 1. 2007 13:36

    Hera se do těsta nastrouhá nebo rozpustí? A těsto se zpracuje na vále nebo v míse?

  • Berča
    Berča |

    4. 1. 2007 08:57

    Takovéto těsto je vynikající, mamka z něj dělala i svatební koláčky. Akorát si musím porovnat přísady, ale nekynuté těsto s droždím je vynikající. A když se zabalí jahoda ... mňam.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    3. 1. 2007 21:13

    Vypadá to zajímavě, jen pro upřesnění, jak asi velká ta kolečka mají být, když se plní jablky?

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    3. 1. 2007 19:33

    Opravdu nedělá, kvasnice se do mouky pouze rozdrobí.Není to kynuté těsto, po upečení vzniknou křehoučké koláčky, které se nafouknou.Tenhle recept jsem získala asi před 15 lety od jedné kolegyně v bývalém zaměstnání a bylo to tak dobré, že jsme to pekly úplně všechny ženské.Zkoušela jsem i jiné nápně(ořech, jahody), ale ty jablka jsou fakt nejlepší, je to vlhké, křehké a sladké, jen podle toho, jak moc to obalíme v tom cukru.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 1. 2007 08:41

    Opravdu se nedělá ani kvásek? Děkuji za odpověď. Jana.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: