Nahý dort s malinami a tymiánem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 150
      ml slunečnicový olej
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 250
      g mascarpone
    • 125
      g krémový sýr Philadelphia
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g třtinový cukr
    • 200
      g maliny
    • tymián
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšlehejte v kuchyňském robotu na vyšší rychlost do husté světlé pěny, asi 10 minut. Poté tenkým proudem pomalu přilévejte olej a dál šlehejte. Pěna získá konzistenci podobnou majonéze. Nyní již opatrně stěrkou spojte vaječnou pěnu s mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ze vzniklého těsta upečte 3 korpusy ve formě o průměru 20 cm.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

2
Mascarpone s krémovým sýrem, smetanou a cukrem vyšlehejte do krému – šlehejte jen krátce, aby se krém nesrazil. Nakonec do krému vmíchejte polovinu malin a lístky tymiánu ze 3 snítek. Krémem postupně promažte všechny tři korpusy a sestavte dort. Vršek ozdobte zbylými malinami, tymiánem a poprašte moučkovým cukrem.

RADA: Jak upéct dort, kterým vyrazíte dech?

Kategorie: Dezerty Dorty FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: