Nakládaná červená cibule

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks červená cibule větší
    • 8
      snítka tymián
  • nálev:
    • 500
      ml voda
    • 200
      ml jablečný ocet
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř celý barevný
    • 1
      lžička nové koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k varu a krátce povařte. Ještě horkým nálevem zalijte cibuli tak, aby byla ponořená. Uzavřete víčkem a po vychladnutí uložte do ledničky.

RADA: Recepty na domácí kvašenou zeleninu!

3
Nakládaná cibule je univerzální chuťovka, vyplatí se mít ji neustále po ruce. Je šťavnatá a příjemně pikantní, hodí se všude tam, kde by byla syrová cibule příliš palčivá a intenzivní. Dokonale vyladí burgery a sendviče, hodí se k jakémukoli grilovanému masu, ale také do salátů, anebo prostě jen tak na chleba se sádlem či pikantnější pomazánkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.