• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Nové koření

    Nové koření

    Podobné ingredience

    • Almette křenové
    • Bio atlantské koření
    • Brambory nové

    Recepty vytvořené za použití této ingredience

    110 minut
    Jednoduchá rajská omáčka

    Jednoduchá rajská omáčka

    Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a... více o Jednoduchá rajská omáčka

    140 minut
    Svíčková na smetaně

    Svíčková na smetaně

    Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na... více o Svíčková na smetaně

    30 minut
    Babiččina zelňačka

    Babiččina zelňačka

    Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme... více o Babiččina zelňačka

    40 minut
    Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

    Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

    Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji restovat. Pak... více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

    60 minut
    Rajská polévka s rýží

    Rajská polévka s rýží

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme rajčatový... více o Rajská polévka s rýží

    Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme i pokrájenou hlívu, kterou také... více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Jednoduché kuře (slepice) na paprice

    Jednoduché kuře (slepice) na paprice

    Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do... více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice

    (nejen) Hovězí ragú

    (nejen) Hovězí ragú

    Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také... více o (nejen) Hovězí ragú

    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2... více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    45 minut
    Svíčková omáčka

    Svíčková omáčka

    Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš... více o Svíčková omáčka

    Nejfalešnější svíčková

    Nejfalešnější svíčková

    Do litru vody přidáme koření a necháme přejít varem: necháme odstát, aby koření pustilo aroma, abychom později mohli použít pouze přecezený vývar.... více o Nejfalešnější svíčková

    Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

    Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

    Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem... více o Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

    20 minut
    Utopenci V.

    Utopenci V.

    Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a... více o Utopenci V.

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené... více o Kozí (beraní) rohy - sterilované

    Kapsy se zeleninou ala svíčková

    Kapsy se zeleninou ala svíčková

    Cibuli si pokrájíme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky. Vše na kousku másla orestujeme dorůžova. Do kotlet (prsíček) si... více o Kapsy se zeleninou ala svíčková

    Koprová kulajda

    Koprová kulajda

    Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou.... více o Koprová kulajda

    60 minut
    Falešná svíčková omáčka

    Falešná svíčková omáčka

    Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,... více o Falešná svíčková omáčka

    Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

    Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

    Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),... více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

    Sulc - recept po babičce

    Sulc - recept po babičce

    Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. Množství surovin záleží na tom, kolik... více o Sulc - recept po babičce

    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

    Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

    Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho... více o Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

    60 minut
    Poctivá kuřecí polévka

    Poctivá kuřecí polévka

    Do velkého či vysokého kastrolu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.Do studené vody vhodíme umyté... více o Poctivá kuřecí polévka

    Srdce na smetaně

    Srdce na smetaně

    Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme.... více o Srdce na smetaně

    Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

    Slovenská kapustnica - zelňačka z…

    Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

    Kořeněná rajská omáčka

    Kořeněná rajská omáčka

    Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list,... více o Kořeněná rajská omáčka

    Králík na smetaně

    Králík na smetaně

    Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a... více o Králík na smetaně

    Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

    Bezpřílohové pečené plněné papriky v…

    Omyté papriky odstopkujeme a zbavíme semínek. Pak je naplníme směsí, kterou umícháme z vychladlé rýže, kterou jsme dle návodu na obalu uvařily ve... více o Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

    30 minut
    Ryba v rajské omáčce

    Ryba v rajské omáčce

    Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran. K orestované rybě dáme krátce... více o Ryba v rajské omáčce

    Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

    Hovězí na houbách s kořenovou…

    Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu... více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

    30 minut
    Bramboračka s houbami

    Bramboračka s houbami

    Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary ... více o Bramboračka s houbami

    Pravý segedínský guláš

    Pravý segedínský guláš

    Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento... více o Pravý segedínský guláš

    45 minut
    Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

    Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

    Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne... více o Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

    Kuře v křenové omáčce

    Kuře v křenové omáčce

    Kuře uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Maso zbavíme kostí a kůží, pokrájíme ho na větší kusy. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli,... více o Kuře v křenové omáčce

    Fazolová polévka na kyselo

    Fazolová polévka na kyselo

    Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s... více o Fazolová polévka na kyselo

    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný... více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    30 minut
    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka... více o Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Jednoduchá rajská polévka s paprikou

    Jednoduchá rajská polévka s paprikou

    Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou papriku s cibulí (nemusí být). Pak zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit, přidáme protlak a koření, vše... více o Jednoduchá rajská polévka s paprikou

    Vepřová játra na smetaně

    Vepřová játra na smetaně

    Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se... více o Vepřová játra na smetaně

    Plněné papriky ve smetanové omáčce

    Plněné papriky ve smetanové omáčce

    Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí. Na... více o Plněné papriky ve smetanové omáčce

    Boršč

    Boršč

    Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč

    Vynikající zapečené vepřové kotlety

    Vynikající zapečené vepřové kotlety

    Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,... více o Vynikající zapečené vepřové kotlety

    50 minut
    Rajská omáčka II.

    Rajská omáčka II.

    Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a... více o Rajská omáčka II.

    Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu... více o Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    90 minut
    Hamburská vepřová kýta

    Hamburská vepřová kýta

    Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte... více o Hamburská vepřová kýta

    Králík na paprice

    Králík na paprice

    Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou... více o Králík na paprice

    Celerové hovězí s tymiánem

    Celerové hovězí s tymiánem

    Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji... více o Celerové hovězí s tymiánem

    120 minut
    Vepřové koleno na černém pivě

    Vepřové koleno na černém pivě

    Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do... více o Vepřové koleno na černém pivě

    Kapří guláš s kořenovou zeleninou

    Kapří guláš s kořenovou zeleninou

    Kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme, pokrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Celer, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme... více o Kapří guláš s kořenovou zeleninou

    Halali-smetanová omáčka po našem

    Halali-smetanová omáčka po našem

    Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k... více o Halali-smetanová omáčka po našem

    Rajská omáčka, která se musí povést

    Rajská omáčka, která se musí povést

    Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme... více o Rajská omáčka, která se musí povést

    Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

    Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

    Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Houby... více o Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

    • 1
    • 2
    • 3
    • ...
    • 16
    • Další stránka

    Doporučujeme

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Poslední sledované recepty

    63
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    63
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    60
    Marokánky
    Marokánky
    58
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    58
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdoba vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdoba vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    Blesk pro ženy Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz Barety a bucket klobouky jsou zase v módě. Vybrali jsme 40 těch nejvíc šik

    Barety a bucket klobouky jsou zase v módě. Vybrali jsme 40 těch nejvíc šik

    Dáma.cz Jan Kanyza: Kde skončil charismatický herec a co dnes dělá?

    Jan Kanyza: Kde skončil charismatický herec a co dnes dělá?

    Ženy.cz Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Maminka.cz Marta Jandová: Dcera chodí do státní školy, na úkoly jsme připraveni

    Marta Jandová: Dcera chodí do státní školy, na úkoly jsme připraveni

    Reflex.cz Mike Bloomberg: Stane se jeden z nejbohatších Američanů příštím prezidentem USA?

    Mike Bloomberg: Stane se jeden z nejbohatších Američanů příštím prezidentem USA?

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Nedávno navštívené recepty:

    Jogurtový dort s jahodami Losos s citronovou omáčkou Smažená hlíva
    Pečený bramborák Zavařování hub Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
    Alpský Kaiserschmarrn Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu Meruňkový koláč s müsli
    Buchta na doma Hovězí na mrkvi s rozmarýnem Salát ze syrové červené řepy, mrkve a jablek

    Další doporučené ingredience:

    Netučný tvaroh Nit Niťovky Nízkotučná smetana Nízkotučný bio jogurt
    Nízkotučný jogurt Nízkotučný měkký sýr Nízkotučný tvaroh Noky Nori
    Nové koření mleté Nudle Nudle široké špenátové Nudlové drobení Nugát
    Nugátové bonbony Nugeta Nuoc mam Nutela Nůž
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Nové koření
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace