Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 7
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 7
      lžíce olej
    • 7
      lžíce horká voda
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • tuk
  • Drobenka:
    • 120
      g máslo
    • 170
      g polohrubá mouka s hrubou (namíchaná)
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      kg jahody
    • tuk
    • moučkový cukr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
3
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Naďa
    Naďa |

    17. 6. 2016 09:04

    Neměla jsem doma vanilkový lusk a tak jsem se musela smířit s dvěma vanilkovými cukry, kterými jsem doplnila krupicový cukr do dvěsta gramů. I s nimi je bublanina bezkonkurenční. Děkuji za recept.

  • Many
    Many |

    9. 6. 2016 17:16

    Skvela :p

  • Pavlína
    Pavlína |

    17. 4. 2016 10:39

    Byla senzační <3 nadýchaná s hodně jahodama a přitom dík drobence nerozmáčená. Příští týden peču znova ;-) rodinka by si jí teda dala hnedka dneska.

  • Radka
    Radka |

    19. 2. 2016 12:59

    Prosím vás můžu nečím nahradit ten vanilkový lusk? Nebo tam být nemusí? Děkuji :-)

  • Maruška
    Maruška |

    10. 6. 2015 11:38

    Bublanina je vynikající a určitě jí upeču zase.

  • Johánková Jaroslava
    Johánková Jaroslava |

    25. 4. 2015 14:54

    Bublanina je bez chybičky a jen se rozplývá na jazyku. S drobenkou se u nás bublanina nedělá, jen se na těsto nasype ovoce a peče se. Né že by ta naše nebyla dobrá, ale s drobenkou je prostě lepší a děkuji za zkušenost, která vůbec nebyla marná.

  • Raadka
    Raadka |

    6. 4. 2014 15:17

    Fakt luxusní !!! <3

  • markapone333
    markapone333 |

    28. 7. 2013 12:21

    Tak to je luxusní.Mňam <3

  • Eva
    Eva |

    11. 3. 2012 10:50

    Na jahody si musíme ještě počkat, ale s třešněma z kompotu je výborná taktéž. Škoda, že se nedá ke komentáři přidat i vůně O:-) .

  • Miluše Pavlová
    Miluše Pavlová |

    7. 8. 2011 14:41

    Dala jsem půlky švestek a bublanina je jedna báseň, recept už jsem opsala i kamarádce, která je na výborné bublaniny expert, také jí velmi chutnala :-)

  • Martina
    Martina |

    23. 6. 2011 08:15

    Bublanina byla výborná! Na koláče a bublaniny si vybírám raději menší jahody než ty krásné a veliké.