Jahodová bublanina

moje hodnocení: 0

4.2

hodnotilo: 35
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 700
      g jahody
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

RADA: Vyzkoušejte i třešňovou nebo meruňkovou bublaninu

2
Poklademe omytými jahodami a upečeme. Pokud chcete zabránit propadnutí jahod na dno formy, promíchejte je v misce s trochou mouky předtím, než je budete na bublaninu pokládat.
3
Po vychladnutí zasypeme moučkovým cukrem.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

4
Množství surovin odpovídá klasickému pekáčku o délce strany cca 25 cm, pokud chcete bublaninu připravit v menší kulaté formě, připravte ji ze 2 vajec a z ostatních surovin uberte 1/3 množství. (foto na obrázku)

RADA: Jak udělat vanilkový extrakt

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • prima recepty
    prima recepty |

    1. 7. 2017 09:07

    Výborná ze 3 vajíček na muj plech. Škoda že nejde vložit foto.

  • Iva
    Iva |

    12. 7. 2014 12:44

    Výborná, dlouho vydrží (pokud vůbec vydrží), pekla jsem s ostružinomalinami a posypkou. Skvělý recept

  • recepty99
    recepty99 |

    27. 6. 2014 18:29

    Bublanina se fakt výborná. Dělal jsem jí s jahodami a posílám velkou 1. :)

  • ReceptyII.
    ReceptyII. |

    5. 5. 2013 16:25

    Koláč je fakt luxusně vynikající. Takže posílám velkou 1****. :)

  • Dáša
    Dáša |

    4. 7. 2011 21:55

    Můžu se zeptat, jak dlouho se peče?Děkuji D. :-)

  • Rachell
    Rachell |

    27. 6. 2011 11:42

    Moc dobrá buchtička :o). Trošku jsem si ji ještě poupravila a vřele doporučuji. Jednoduchý, dobrý recept. Děkuji. :-)

  • Vlasta
    Vlasta |

    25. 6. 2011 19:26

    zkuste péci v silikonové formě od Tupperware. Lze dát i do mikrovlnky

  • sivi12
    sivi12 |

    24. 6. 2011 14:09

    Klasika vždy chutná skvělě! Jednoduchý recept zvládl i můj přítel a oba jsme si moc pochutnali. Dělali jsme do dortové formy a jen se zaprášilo... Budeme opakovat i s jiným ovocem a na větší plech :-)

  • mickeymous
    mickeymous |

    21. 6. 2011 14:44

    Dávám 1, po dvou dnech budu dnes píct znovu :-D

  • mickeymous
    mickeymous |

    21. 6. 2011 14:43

    Výborná, mouku jsem z poloviny nahradila celozrnnou, pekla jsem z dvojté dávky na plech a s drobenkou, všem doma i v práci moc chutnala 1*

  • Barča
    Barča |

    16. 6. 2011 20:58

    Naprosto perfektní.. upekla jsem nakonec dva plechy jak mě to bavilo.. v jednoduchosti je krása !

  • Pavlína Farkašová
    Pavlína Farkašová |

    2. 8. 2010 17:20

    Dělala jsem s rybízem a z dvojité dávky a jenom se zaprášilo.

  • Petra Vlachová
    Petra Vlachová |

    24. 6. 2010 12:57

    Tak jsem to před chvíli vytáhla z trouby, pro nás 2 je porce akorát a dobře, že jste napsali, že stačí menší plech (pekla jsem ve sklovarné míse). Je vynikající a velmi doporučuji!!

  • Pavla Stodolová
    Pavla Stodolová |

    2. 4. 2009 18:53

    Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Použila jsem mražené jahody, jen jsem je propláchla horkou vodou a pak je prohodila trochu v mouce.

  • Pavla Stodolová
    Pavla Stodolová |

    2. 4. 2009 18:53

    Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Použila jsem mražené jahody, jen jsem je propláchla horkou vodou a pak je prohodila trochu v mouce.

  • Veronika
    Veronika |

    29. 8. 2007 10:36

    je možný použít i mražený jahody???

  • Lenka
    Lenka |

    28. 8. 2007 17:56

    Koláč je výborný, jen jsem ho dělala z dvojté dávky, protože uvedené množstní je asi určeno pro dortovou formu. Dělala jsem ho z jahod a malin, které jsem trochu prohodila v polohrubé mouce,aby nekleslo. Na plechu jsem ještě ovoce posypala cukrem krupice a drobenkou (1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 2 pol. lžíce másla). Dávám za 1.

  • Dia Ha.
    Dia Ha. |

    5. 6. 2007 19:15

    Skvělý! Zkoušela jsem to i s borůvkama a je to opravdu dobrý :)

  • Dia Ha.
    Dia Ha. |

    5. 6. 2007 19:15

    Skvělý! Zkoušela jsem to i s borůvkama a je to opravdu dobrý :)