Jahodová bublanina

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 70
      g cukr + cukr na posypání
    • 70
      g tuk
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      balíček prášek do pečiva
    • 300
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky s pečivovým práškem přidáme cukr, vejce, rozpuštěný tuk a vlažné mléko. Dobře vymícháme a vlijeme do vymazané formy. Poklademe omytými jahodami a upečeme.
2
Po zchladnutí sypeme vanilkovým a moučkovým cukrem.
3
Místo jahod možno použít půlené švestky - řeznou plochou nahoru a posypané drobenkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • prima recepty
    prima recepty |

    1. 7. 2017 09:07

    Výborná ze 3 vajíček na muj plech. Škoda že nejde vložit foto.

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    23. 6. 2016 07:24

    Receptúra by mala byť päťnásobná, aby zodpovedala obrázku

  • Denisa
    Denisa |

    8. 6. 2015 18:56

    něco šíleného testo hruza

  • Iva
    Iva |

    12. 7. 2014 12:44

    Výborná, dlouho vydrží (pokud vůbec vydrží), pekla jsem s ostružinomalinami a posypkou. Skvělý recept

  • bublanina
    bublanina |

    28. 6. 2014 15:13

    Dobrý den, právě jsem vyndala "bublaninu" z trouby. Peču 25 let. Obrázek neopovídá skutečnosti. Tohle není "bublanina" to je ubohý koláč bez drobenky. Těsto nudné, nízké, nebylo schopné pobrat šťávu z jahod. Pomóc už nikdy!!!!

  • recepty99
    recepty99 |

    27. 6. 2014 18:29

    Bublanina se fakt výborná. Dělal jsem jí s jahodami a posílám velkou 1. :)

  • Janeyx
    Janeyx |

    10. 4. 2014 12:08

    no jestli jste vyučená cukrářka, ale bez selského rozumu, tak to je mi líto vašich strávníků :D :-P :-P :-P Nepotřebuju být cukrářka, aby se mi tahle buchtička povedla. Pro dva na víkend je akorát ;)

  • SylvaZb
    SylvaZb |

    14. 7. 2013 10:48

    Děkuji za skvělý recept,dávám 1.Ta slečna cukrářka mě fakt pabavila :-)))) Podle množství surovin dokážu určit velikost plechu i mísy,tak jako velká většina.Zřejmě lepší oddíl :-)))))))))))))))

  • Lucie
    Lucie |

    17. 6. 2013 22:04

    Lidi, tak pokud nejste hloupy, tak se podivam jak mam velky plech a usoudim z jake davky to snad budu delat. Pokud nejste schopni si prizpusobit davku vam na peceni. Tak to radsi ani nepectte :)

  • ReceptyII.
    ReceptyII. |

    5. 5. 2013 16:25

    Koláč je fakt luxusně vynikající. Takže posílám velkou 1****. :)

  • Eva
    Eva |

    13. 5. 2012 11:51

    Nevím co ve škole cukráře učí.... :-P Moc dobrá,dělala jsem z 5 vajec na velký plech a mooc všem chutnala! A to nejsem vyučená cukrářka :-)

  • nnln
    nnln |

    3. 3. 2012 13:56

    A co za 2. ? Vyučená cukrářka ani pekařka teda nejsem, ale už podle množství mouky je mi jasné, že na plech to množství asi nebude..

  • Ajaxa
    Ajaxa |

    2. 3. 2012 20:48

    Jestli hnus, tak nevim jaká jsi pekařka =-O . Podle množství bys to měla poznat hned :-P .

  • Radka1235
    Radka1235 |

    2. 3. 2012 18:52

    Tak tohle co mi v toho vzniklo z prominutim uplnej hnus!!!!! a to sem vyucena cukrarka delala sem vsechno podle navodu uplne presne tak za 1. bylo to ho strasne malo akorat na pokryti dna. kdyz neco nevim tak co sem nedavam!

  • veryw
    veryw |

    17. 9. 2011 18:53

    Právě vytaženo, je z jahodama a borůvkama, vypadá i chutná výborně, příprava jednoduchá :o) jen jsem dělala, jako mnoho předemnou z dvojté dávky.... a věřím, že ne naposledy

  • Dáša
    Dáša |

    4. 7. 2011 21:55

    Můžu se zeptat, jak dlouho se peče?Děkuji D. :-)

  • Rachell
    Rachell |

    27. 6. 2011 11:42

    Moc dobrá buchtička :o). Trošku jsem si ji ještě poupravila a vřele doporučuji. Jednoduchý, dobrý recept. Děkuji. :-)

  • Vlasta
    Vlasta |

    25. 6. 2011 19:26

    zkuste péci v silikonové formě od Tupperware. Lze dát i do mikrovlnky

  • sivi12
    sivi12 |

    24. 6. 2011 14:09

    Klasika vždy chutná skvělě! Jednoduchý recept zvládl i můj přítel a oba jsme si moc pochutnali. Dělali jsme do dortové formy a jen se zaprášilo... Budeme opakovat i s jiným ovocem a na větší plech :-)

  • mickeymous
    mickeymous |

    21. 6. 2011 14:44

    Dávám 1, po dvou dnech budu dnes píct znovu :-D

  • mickeymous
    mickeymous |

    21. 6. 2011 14:43

    Výborná, mouku jsem z poloviny nahradila celozrnnou, pekla jsem z dvojté dávky na plech a s drobenkou, všem doma i v práci moc chutnala 1*

  • Barča
    Barča |

    16. 6. 2011 20:58

    Naprosto perfektní.. upekla jsem nakonec dva plechy jak mě to bavilo.. v jednoduchosti je krása !

  • pippiva
    pippiva |

    11. 6. 2011 20:13

    To znamena, ze na uvedene mnozstvi mouky a ostatnich ingredienci nepouzijete cely balicek kypriciho prasku, ale jen ctvrtku jeho obsahu. :-)

  • ariska
    ariska |

    11. 6. 2011 20:02

    mohu poprosit o upresneni, nejak jsem nepochopila,co je to kyprici prasek 0,25. predem dekuji za odpoved.

  • Pavlína Farkašová
    Pavlína Farkašová |

    2. 8. 2010 17:20

    Dělala jsem s rybízem a z dvojité dávky a jenom se zaprášilo.

  • Petra Vlachová
    Petra Vlachová |

    24. 6. 2010 12:57

    Tak jsem to před chvíli vytáhla z trouby, pro nás 2 je porce akorát a dobře, že jste napsali, že stačí menší plech (pekla jsem ve sklovarné míse). Je vynikající a velmi doporučuji!!

  • Pavla Stodolová
    Pavla Stodolová |

    2. 4. 2009 18:53

    Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Použila jsem mražené jahody, jen jsem je propláchla horkou vodou a pak je prohodila trochu v mouce.

  • Pavla Stodolová
    Pavla Stodolová |

    2. 4. 2009 18:53

    Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Použila jsem mražené jahody, jen jsem je propláchla horkou vodou a pak je prohodila trochu v mouce.

  • Veronika
    Veronika |

    29. 8. 2007 10:36

    je možný použít i mražený jahody???

  • Lenka
    Lenka |

    28. 8. 2007 17:56

    Koláč je výborný, jen jsem ho dělala z dvojté dávky, protože uvedené množstní je asi určeno pro dortovou formu. Dělala jsem ho z jahod a malin, které jsem trochu prohodila v polohrubé mouce,aby nekleslo. Na plechu jsem ještě ovoce posypala cukrem krupice a drobenkou (1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 2 pol. lžíce másla). Dávám za 1.

  • Dia Ha.
    Dia Ha. |

    5. 6. 2007 19:15

    Skvělý! Zkoušela jsem to i s borůvkama a je to opravdu dobrý :)

  • Dia Ha.
    Dia Ha. |

    5. 6. 2007 19:15

    Skvělý! Zkoušela jsem to i s borůvkama a je to opravdu dobrý :)

  • Aleš Brenek
    Aleš Brenek |

    19. 7. 2006 12:28

    Buchta chutná dobře, ale akorát pozor je toho málo, takže to pečte buď na menším plechu, nebu z dvojté dávky. Jinak v poho.