• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g jahody
    • 600
      g třešně vypeckované
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix, gelfix... 1:2 nebo 1:3
    • 500
      g cukr krupice nebo krystal dle sladkosti ovoce a chuti 300 -

Postup přípravy receptu

1
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme dělat marmeládu, ovoce si před vařením pomeleme nebo rozmixujeme dohladka. Pak vše na mírném ohni vaříme 3 - 5 minut a pokud chceme a tvoří se nám na povrchu příliš pěny, můžeme jí odebírat stranou (po zchladnutí je výborná například do bílého jogurtu nebo do zakysané smetany). Jestliže budeme chtít používat džem nebo marmeládu jako ovocnou vložku do pohárů nebo jogurtů..., můžeme dát poměr ovoce až 750 + 750 gramů. Marmeláda nebude tak tuhá, ale také vyloženě nepoteče, jelikož třešně jsou více "masité".
2
Po uvaření nalijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých sklenic, které pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Skleničky hned po uzavření otočíme na 5 minut dnem vzhůru, po 5-ti minutách vrátíme zpět a necháme zcela zchladnout. Pak uložíme do temna (sklep, komora) a odebíráme dle potřeby a chuti.
3
Pokud chceme a marmeládu jsme třeba nestačili nalít do sklenic úplně horkou, můžeme naplněné a pevně uzavřené skleničky ještě sterilovat na cca 10 minut na 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Višňový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Třešňová Jahodová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Třešně Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

120 minut
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou

Halloumi burger s domácí máslovou…

30 minut
Mleté na špejli

Mleté na špejli

45 minut
Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

30 minut
Salát s grilovaným melounem

Salát s grilovaným melounem

15 minut
Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami

Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami

5 minut
Jahodové daiquiri

Jahodové daiquiri

60 minut
Letní rybí polévka

Letní rybí polévka

20 minut
Salát s jahodami a rozpečeným sýrem

Salát s jahodami a rozpečeným sýrem

40 minut
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Bazar
Jahodové džíny Jahodové džíny Více info
Monsoon jahodové plesové šaty V.36-38 Monsoon jahodové plesové šaty V.36-38 Více info
JAHODOVÁ BAVLNĚNÁ TUNIKA VEL.104-110 JAHODOVÁ BAVLNĚNÁ TUNIKA VEL.104-110 Více info
Miska 16cm Krtek, jahody Miska 16cm Krtek, jahody Více info

Poslední sledované recepty

36
Mátový sirup
Mátový sirup
32
Rychlovka z papiňáku
Rychlovka z papiňáku
25
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
22
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Palačinkové dorty: Galerie nejkrásnějších dezertů, které zvládne i úplný začátečník
Palačinkové dorty: Galerie nejkrásnějších dezertů…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
Letní domácí sirupy: Vyrobte si mátový, lipový nebo levandulový
Letní domácí sirupy: Vyrobte si mátový, lipový…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Jak správně jíst hamburger? Odložte příbor a naučte se triky
Jak správně jíst hamburger? Odložte příbor a…
AHA.cz Gottova milenka v akci: Jasná zpráva Ivaně?

Gottova milenka v akci: Jasná zpráva Ivaně?

Mimibazar Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

Blesk pro ženy Erotický horoskop pro chvíle volna

Erotický horoskop pro chvíle volna

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Zdrcující přiznání Sharon Stoneové: Devětkrát jsem potratila!

Zdrcující přiznání Sharon Stoneové: Devětkrát jsem potratila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz GALERIE: Cigareta po porodu, jízda bez autosedačky? Retro fotky ukazují, co by se dnes už určitě nestalo!

GALERIE: Cigareta po porodu, jízda bez autosedačky? Retro fotky ukazují, co by se dnes už určitě nestalo!

Blesk Horoskopy Erotický horoskop pro chvíle volna

Erotický horoskop pro chvíle volna

Abecedazahrady Interiéry 70. a 80. let ve fotografiích. Taky jste takhle bydleli?

Interiéry 70. a 80. let ve fotografiích. Taky jste takhle bydleli?

Další doporučené recepty:

Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
Jahodová Pavlova
Jahodová Pavlova
Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí