Jahodová Pavlova

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks bílek
    • 175
      g cukr krupice
    • 0,5
      lžička vinný ocet
    • 1
      lžička maizena
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • růžová voda 1–4 lžičky
    • 350
      g jahody + na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o průměru asi 22 cm a položte jej na lehce tukem vymazaný plech.
2
Bílky šlehejte s polovinou cukru do polotuha a poté k nim přidejte zbylý cukr s vinným octem a maizenou. Kyprou a neroztékavou hmotu rozetřete po pečicím papíru, vložte do trouby a pečte, spíš sušte, asi hodinu. Pak ještě nechte dojít ve vypnuté otevřené troubě.
3
Přemístěte na plochou servírovací mísu. Těsně před podáváním ušlehejte dotuha šlehačku spolu s růžovou vodou, která ji delikátně ovoní. Na sněhový korpus dejte šlehačku a ozdobte bohatou čepicí z jahod a sladkými okvětními lístky (nejlépe růží). Ty připravíte následovně. Opláchnuté a osušené okvětní lístky omočte v lehce prošlehaném bílku a poprašte moučkovým cukrem. Nechte nejlépe do druhého dne zaschnout na pečicím papíru. Stejně jako okvětní lístky růží můžete použít květy violky vonné (fialky).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu