Třešňové rizoto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g třešně
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 400
      g rýže rizotová
    • 1,3
      l zeleninový vývar
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 5
      lžíce smetana ke šlehání
    • 100
      g parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte. V kastrolu rozehřejte olej třešně na něm krátce osmažte. Vsypte rýži, osolte a opepřete, promíchejte, vlijte 200 ml vývaru a za stálého míchání nechte odpařit. Až rýže vsákne vývar, přidávejte po částech další a vždy ho nechte vsáknout. Celkem vařte asi 20 minut, po této době by mělo mít rizoto správnou krémovitou konzistenci, zrnka rýže by ale měla zůstat na skus pevná. Očištěné cibulky nakrájejte nadrobno a 5 minut před koncem varu přimíchejte spolu se smetanou k rizotu. Posypte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.