V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody halušky, přičemž dbáme, aby byly třešně v těstě obalené. Vaříme asi 3 min. Uvařené halušky scedíme, trošku omastíme, aby se neslepily. Na oleji nebo másle opražíme strouhanku, osladíme práškovým cukrem a vsypeme halušky. Jemně je promícháme se strouhankou, aby se ve strouhance obalily. Podáváme teplé.
Tak ta zkouška na sebe nedala dlouho čekat!Vsechny ingredience byly doma,nebylo se na co vymlouvat!Ale nelitovala jsem.Super ,,véča,,!Už se těším až bude i čerstvé ovoce-zopakuji!Sice se zdá,při pohledu z okna,že zase přišla zima....
marie nezlakova
|
18. 3. 2009 16:02
Tahle rychlovka se mi moc líbí.Dodbrý tip na nenáročný oběd,nebo večeři.Určitě zkusím a dám vědět.
Di
|
29. 6. 2006 18:56
Třešně jsem dnes dostala, takže jsem nezaváhala a uvařila toto jídlo. Opravdu velmi dobré a hned hotové - z nedostatku času jsem ani třešně nevypeckovala. Na závěr jsem zkusila obalit pár jahod (mají drsný povch a lépe se obalují) i ty byly super. Už přemýšlím, jaké další ovoce by se dalo takto využít, případně bych zkusila místo strouhanky tvrdý tvaroh, cukr a máslo. Ne že bych nasladko opraženou strouhanku neměla ráda, naopak, ale tenhle recept ve mně probudil inspiraci! Až budu u počítače, ze kterého mohu hodnotit, dostane za 1!
Di
|
19. 6. 2006 09:14
To vypadá velmi zajímavě a hlavně jednoduše - žádné obalování třešní těstem jako na knedlíky. Spousta ovoce a málo mouky! Jen co uvidím třešně ....
Tereza Jarčušková
|
16. 6. 2006 11:49
Zarovnaná, nie kopcovitá, a klasická malá. Ale kľudne osoľte klasicky, teda prstami podľa vlastnej chuti.