• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Šlehačková roláda II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Šlehačková roláda II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 6
        ks vejce
      • 100
        g cukr
      • 3
        lžíce kakao
      • ztužovač šlehačky
      • šlehačka
      • vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    6 celých vajec a mletý cukr šleháme do zhoustnutí a potom přidáme kakao. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem a potřeme vychladlou roládu. Zatočíme ji a zabalíme do alobalu. Dáme do ledničky a druhý den krájíme silnější kousky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šlehačková roláda

    Šlehačková roláda

    Šlehačková roláda III.

    Šlehačková roláda III.

    Šlehačková roláda IV.

    Šlehačková roláda IV.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • veroNika
      veroNika | 22. 4. 2014 19:02

      v mnoha receptech na šlehačkovou roládu jsem četla, že se ušlehá nejdříve sníh z bílků a poté se přidávají žloutky a ten zbytek, ale zde jsou celý vejce; to nevadí?

    • SKSandy
      SKSandy | 30. 3. 2013 00:29

      a mouka?

    • marcela
      marcela | 3. 10. 2012 16:48

      Jo a vyborna je i z mrazaku.

    • marcela
      marcela | 3. 10. 2012 16:47

      Joo takhle ji delam uz nekolik let. Kdyz jsem ji delala poprve, tak jsem ji pekla bez peciciho papiru:-) Pul hodiny jsem ji dostavala z plechu, ale i tak byla fantasticka. Od te doby potru maslem pecici papir a jde dolu jedna basen.

    • kudlibabka
      kudlibabka | 13. 1. 2011 15:42

      Taky jsem se divila= mouku nahrazuje to kakao. ;-)

    • kudlibabka
      kudlibabka | 13. 1. 2011 15:40

      ♥Já mám podobný recept od tchýně 8-) a dělala jsem tuto roládu jednou a povedla se-s menšími potížemi =-O nejlepší ke asi pečící papír a roládu srolovat i s ním ;-) pravda je, že trochu přilnula, ale s tím se počítá. Taky jsem se bála, že jedna šlehačka nebude stačit. Ale stačila. Jo a tchýě říkala že dříve (dělá ji léta) tam nemusela žádný ztužovač dávat, ale dnes ty smetany stojí zaprd :-X Zde je recept k porovnánií :-* <3 : 5 vajec, 7-10 dkg pískového cukru, 2 lžíce kakaa. Z bílků sníh = cukr=žloutky=kakao. Péct 15 minut v horké předehřáté troubě - horkou stočit, plnit šlehačkou až vychladne. :-* Tak pá....jo a při pečení jsem se děsila jak se to hnusně peče....vypadalo to jako prase bradavičnaté. Tak ať se všem daří oslňovat své hosty báječnými kousky! Kudlibabka♥

    • recepty73
      recepty73 | 17. 11. 2010 20:29

      :-( :-\

    • recepty73
      recepty73 | 17. 11. 2010 20:28

      Šlehačky jsem potřeboval dvě,vanilkový cukr stačí jeden ;-) .Čerstvou roládu asi budete krájet na silnější kousky,ale po zavlhnutí jde krájet na slabé ;-)

    • recepty 73
      recepty 73 | 14. 6. 2010 18:22

      V ingrediencích chybí šlehačka a van.cukr.

    • Di
      Di | 25. 11. 2007 10:40

      Vendulo, ten alobal musíte vymazat zcela určitě a hodně. Už jsem tuto roládu pekla mnohokrát (ještě dříve, než jsem začala chodit na tyto stránky), a to zpočátku na alobalu. Nikdy k žádné katastrofě nedošlo. Pak jsem na uchování použila ten samý olát alobalu,na kterém jsem pekla, jen jsem ho trochu posypala pískovým cukrem (nebo třeba vanilkovým). Držím palce, je to opravdu dobré, a to i s máslovým krémem. Pro Olgu: mouka se nedává žádná, takže roládu mlžete nabídnout i celiakům.

    • Olga
      Olga | 24. 11. 2007 19:27

      Do cesta nejde žiadna múka?

    • Vendula
      Vendula | 23. 11. 2007 21:04

      Tak jsem ji zkusila a opravdu skoncila v tom kosi. Dala jsem ji na alobal a neodlepila se. Pekla jsem ji na 175C a trouba byla vyhrata. Zkusim ji dnes znovu, koupila jsem pecici papir, tak snad se povede.

    • Di
      Di | 22. 11. 2007 05:59

      Peče se v dobře vyhřáté troubě cca 8-10 minut. Stupně nedokážu určit, mám plyn.Ten papír bych raději lehce potřela rozehřátým tukem. Snad Vám tahle informace alespoň trochu pomůže.

    • Vendula Rais
      Vendula Rais | 21. 11. 2007 19:53

      Tuto roladu jsem jiz zkousela pred lety a mohu vrele doporucit, vyborna. Rada bych ji upekla znovu, ale nepamatuji si na kolik stupnu se pece. Muze mi prosim nekdo poradit? Nerada bych, aby skoncila v odpadkovem kosi... :) Predem Dekuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zelenina v pánvi

    Zelenina v pánvi

    Znojemská čočka

    Znojemská čočka

    Langoše

    Langoše

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Linecké cukroví II.

    Linecké cukroví II.

    kuřecí pilaf s kari

    kuřecí pilaf s kari

    "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

    "Rozetky" - šneci s tvarohem a…

    "Tataráček" z Romadůru

    "Tataráček" z Romadůru

    Koláček z pohanky

    Koláček z pohanky

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    47
    Míša řezy
    Míša řezy
    45
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    40
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Maláčová: Lakovali jsme situaci na růžovo, možná bude třeba zpřísnit. Z Česka může být brzy rozvojová země

    Maláčová: Lakovali jsme situaci na růžovo, možná bude třeba zpřísnit. Z Česka může být brzy rozvojová země

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Škvarky z domácí pekárny
    Škvarky z domácí pekárny
    Šlehačková bábovka hrníčková
    Šlehačková bábovka hrníčková
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda III.
    Šlehačková roláda III.
    Šlehačková roláda IV.
    Šlehačková roláda IV.
    Šlehačková sekaná
    Šlehačková sekaná
    • Recepty.cz
    • Šlehačková roláda II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí