• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Šlehačková roláda
    Napište svůj komentář k receptu

    Šlehačková roláda

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda
    Šlehačková roláda
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 5
        ks vejce
      • 100
        g moučkový cukr
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 2
        šlehačka
      • 3
        lžička kakao

    Postup přípravy šlehačkové rolády

    1
    Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, mletý cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto na šlehačkovou roládu rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a v mírnější troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
    2
    Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír a naneseme ušlehané šlehačky a znovu opatrně stočíme. Dáme vychladit do chladničky. Lehounká, výtečná.

    RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šlehačková roláda IV.

    Šlehačková roláda IV.

    Šlehačková roláda III.

    Šlehačková roláda III.

    Šlehačková roláda II.

    Šlehačková roláda II.

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    recepty73 recepty73
    Klaraja Klaraja
    Zimbabwe Zimbabwe
    • Hellca | 10. 8. 2019 12:22

      Zdravím všechny, poraďte : ve všech receptech je pečicí papír - už dlouho ho nepoužívám, mám takový ten "stálý" ( z Lidlu), je to něco jako tenký plast, zkoušeli jste ho někdo na roládu? Mohu na něj toto těsto nalít? Hellca

    • nadina
      nadina | 6. 8. 2016 20:26

      mám pocit ,že polovina z vás dává pečící papí opačnou stranou - :-P nikdy problém nemám a kupuji jaký zrovna je !

    • nicoolka753 | 24. 10. 2015 13:38

      Já mám v plánu do této rolády přidat celý banán. :-D ;-) :-)

    • Jarmil
      Jarmil | 23. 8. 2015 15:26

      Rolada je moc dobra dělala jsem jí už mockrat ale vždy nastal problem když jsem roladu rozmotavala docela se trhala.Nejlepší je po stočení roladu zabalit do mokre utěrky potom jde pečící papír krasně sundat.Dobrou chut.

    • Gabriela
      Gabriela | 11. 6. 2014 11:32

      Roládu mám upečenou, už čeká na vychladnutí :) Doporučuji přidat do šlehačky ještě jahůdky, je to moc dobré :) a roládu po zabalení ještě zabalím do vlhké utěrky, ať jde pak lépe dolů pečící papír :-)

    • Martina
      Martina | 26. 1. 2014 15:09

      Tak tato roláda se mi skvěle povedla.Těsto šlo z papíru nádherně odlepit, netrhalo se, papír jsem neolejovala a použila jsem obyčejnou značku Aro z Albertu. Do šlehačky jsem dala dva ztužovače a dvě lžička zeleného čaje Matcha. Upečené těsto jsem pomazala touto jemně zelenkavou šlehačkou a doprostřed jsem dala zástup červených pevných zavařených jahůdek. Malá plechovka z Alberta asi kolem 15 Kč. Na druhý den se roláda nádherně krájela a měla jsem s ním při návštěvě úspěch. P.S.: Nepracuji v Albertu :-)

    • Jana
      Jana | 22. 1. 2014 12:45

      Papír je dobré potřít štětcem namočeným ve vodě, pak jde odstranit dobře.

    • Hela
      Hela | 24. 4. 2013 13:59

      Předpokládám, že do šlehačky se nedává žádný cukr, nebo ano?

    • Klaraja | 7. 3. 2013 19:03

      Výborné je když se do našlehané šlehačky přimíchá rozpuštěná bílá čokoláda a nechat vychladit. :)

    • Majka
      Majka | 17. 2. 2013 13:02

      Já když peču jakoukoliv roládu pečící papír potřu lehce olejem a nikdy se nepřilepí

    • Jana
      Jana | 11. 11. 2012 13:17

      Roláda chuťově výborná, ale co se týče toho těsta nejde to odlepit od toho papíru a je divné, že když dělám jakoukoli jinou roládu tak to normálně jde, ale tahle ne, tak jestli to opravdu bude tím pečícím papírem...

    • mackalka1 | 15. 6. 2012 19:52

      zkoušela jsem to za studena i za tepla. a nic.. možná to bude vážně tím papírem, ale mám podezření, že jsem to snad málo upekla:-( každopádně pokus číslo dva je v troubě, tak uvidíme.

    • Lenka
      Lenka | 15. 6. 2012 19:22

      Já bych řekla, že je to snad i tím papírem - taky jsem s některým měla tyto problémy. Je lepší koupit dražší a pevnější. Taky doma roládu motáme hned po upečení (chvilku ale necháme vydechnout), tak nevím, jestli jste to nezkoušela za studena.

    • mackalka1 | 15. 6. 2012 19:13

      Dobrý den, chci se zeptat, jak to udělat, aby šel piškot odlepit od pečícího papíru? Možná jsem něco udělala špatně? Trhá se a nemůžu ho odlepit.

    • Lucka
      Lucka | 12. 6. 2012 21:48

      V elektrické cca 10min 170st, kousek jsem uloupla ;-)

    • Kája
      Kája | 8. 6. 2012 17:36

      Prosím o radu, na kolik přibližně stupňů je nejlepší těsto pěci a jak dlouho? Nejsem moc zběhlá v pečení. Díky

    • Lucka
      Lucka | 27. 5. 2012 20:50

      Opravdu výborná lehounká, do šlehaček jsem přidala ztužovač (smeta fix Dr.Oetkera) podle návodu na sáčku a do vyšlehané šlehačky jsem přidala zcezené trošku pokrájené kompotované mandarinky. Na noc do lednice v alobalu, mokrá, výborná :-*

    • fIRCON | 27. 5. 2011 07:25

      Někdo nedává mouku vůbec... Díky tomu je roláda lehká a nadýchaná. Na plech se v podstatě nelije těsto, ale "pěna", která se upeče... Je to mňamka :-P

    • Simča S.
      Simča S. | 17. 3. 2011 16:29

      Ano, Klárko, místo mouky tu je to kakao... Máme to vyzkoušené, je to dobré... (já nedávám mouku vůbec, jen to kakao.... Porovnej si i další recepty tohoto druhu - Šlehačková roláda (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-3997), Šlehačková roláda II (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-ii-6523), Šlehačková roláda III (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-iii-13261#detail), Šlehačková roláda IV (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-iv-14354) a Kakaová roláda (http://www.recepty.cz/recept/kakaova-rolada-bez-mouky-9282).. My do šlehačky vmícháváme 2 lžíce vaječňáku :-)

    • Tereza T
      Tereza T | 17. 3. 2011 16:22

      Ano, ingredience jsou ve stejném poměru jako ve staré verzi webu.

    • Klára K. | 17. 3. 2011 12:43

      na 5 vajec ide len l lyžica múky?

    • recepty 73
      recepty 73 | 14. 6. 2010 18:39

      Tak tohle je vynikajicí záležitost!!!Časově nenáročné,k jídlu prakticky ihned,s receptem se dá improvizovat dle chuti každého(přidat do ušlehané smetany čokoládu,skořici,ovoce...),dávám zaslouženou jedničku!Brzy zopakuji :-))

    • Ivana Vaňková
      Ivana Vaňková | 30. 8. 2007 09:32

      Roládu jsem zkusila o víkendu. Je výborná, lehká, jen se po ní zaprášilo. Přidala jsem banány a do šlahačky jsem pro jistotu zašlehala ztužovač.

    • Jana Janková
      Jana Janková | 23. 3. 2007 10:43

      Recept mám už od babičky, nemám tam mouku a je taky výtečná. Myslím, že šlehačka už nebude jak má být ani druhý den, ale nevím. Nám nikdy nevydržela déle než "po obědě". Je úžasně nadýchaná a lehoučká moc dobře se papká.

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 23. 3. 2007 09:48

      Katko, my děláme také podobnou roládu se šlehačkou. Roládu potřeme marmeládou, na to šlehačku s jahodami neo jiným, ovocem (ananas, mandarinky). Většinou se sní hned nebo max. do druhého dne.

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 23. 3. 2007 08:59

      ta šlehačka v tý roládě asi nevydrží tak 4 dny co?

    • hana Valentová
      hana Valentová | 23. 2. 2006 21:45

      moc dobré, povedla se, přidala jsem jahody, mňamka :- ))

    • Veronika Barboříková
      Veronika Barboříková | 15. 2. 2006 17:01

      Taky znám tuto roládu, není tolik náročná a nikdy nezklame svou chutí.

    • Alča
      Alča | 15. 12. 2005 08:12

      dělám roládu bez mouky,je taky dobrá

    • Hanka
      Hanka | 6. 12. 2005 13:25

      Moc dobrá, zařazuji do svých oblíbených receptů.

    • Jana
      Jana | 25. 10. 2005 04:50

      Je opravdu velice jemna, lehka a ne moc sladka. Vyzkousejte...

    • Nataša Fialová
      Nataša Fialová | 5. 2. 2005 13:04

      mohu jedině doporučit,lahodný, rychlý a chutný, tento recept znám již zhruba 20let, Nataša

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vajíčková lahůdková pomazánka

    Vajíčková lahůdková pomazánka

    Šlehačkový koláč

    Šlehačkový koláč

    Indiánky

    Indiánky

    Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

    Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

    Pařížské rohlíčky IV.

    Pařížské rohlíčky IV.

    Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

    Jednoduchý jogurtový ořechový /…

    Květákový salát (nejen) s vejci

    Květákový salát (nejen) s vejci

    Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

    Chalupářova vepřovka s bramborem a…

    Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

    Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

    Doporučujeme

    40 minut
    Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

    Pečené kapří řízky v citronovo…

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    55
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    51
    Išelské koláčky
    Išelské koláčky
    49
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    42
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    42
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Pečené vepřové koleno: Jak připravit neodolatelnou silvestrovskou pochoutku
    Pečené vepřové koleno: Jak připravit…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Nejlepší kosmetika podle redakce: Tyhle produkty si přejeme pod stromeček

    Nejlepší kosmetika podle redakce: Tyhle produkty si přejeme pod stromeček

    Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak se sháněly dárky v 70. a 80. letech v Praze?

    Retro Vánoce: Jak se sháněly dárky v 70. a 80. letech v Praze?

    AHA.cz Pomsta za novou lásku? Jágr jako loutka Kopřivové

    Pomsta za novou lásku? Jágr jako loutka Kopřivové

    Dáma.cz Cyrus, Spears, Perry: Hvězdy, podle nichž vznikly slavné hity. Víte, které?

    Cyrus, Spears, Perry: Hvězdy, podle nichž vznikly slavné hity. Víte, které?

    Dáma.cz První věc, co uvidíte na obrázku, odhalí to, co v životě skutečně hledáte!

    První věc, co uvidíte na obrázku, odhalí to, co v životě skutečně hledáte!

    Ženy.cz 5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

    5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

    Maminka.cz Nejsmutnější příběh! Miminko žilo jen sedmnáct minut. Z fotek až mrazí

    Nejsmutnější příběh! Miminko žilo jen sedmnáct minut. Z fotek až mrazí

    Reflex.cz Marek Stoniš: Šílený nápad Jakuba Michálka aneb Ano, bude líp po pirátsku

    Marek Stoniš: Šílený nápad Jakuba Michálka aneb Ano, bude líp po pirátsku

    E15.cz Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Abecedazahrady Nejošklivější vánoční stromky: Tyhle byste doma v obýváku mít nechtěli

    Nejošklivější vánoční stromky: Tyhle byste doma v obýváku mít nechtěli

    Další doporučené recepty:

    Škvarkový koláč (placky)
    Škvarkový koláč (placky)
    Škvarky z domácí pekárny
    Škvarky z domácí pekárny
    Šlehačková bábovka hrníčková
    Šlehačková bábovka hrníčková
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda II.
    Šlehačková roláda III.
    Šlehačková roláda III.
    Šlehačková roláda IV.
    Šlehačková roláda IV.
    • Recepty.cz
    • Šlehačková roláda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace