Vepřové řízky v pařízském těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso (kýta,plec,kotleta b.k.)
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      dl mléko
    • 100
      g hladká mouka
    • sůl dle chuti
    • 70
      g hrášek
    • 70
      g šunka -jemně pokrájená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a osolíme (nepřesolit-šunka je slaná). V těstíčku řízky obalujeme a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran. Před otočením si na řízek naneseme hrášek se šunkou a rychle otočíme. Zní to složitě a nemožně, ale jde to a stojí to za to :-)). Podáváme s bramborovou přílohou.Výborné i studené.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrášek Mléko Rozšlehané vejce Sůl Šunka Vepřové maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • čudla
    čudla |

    11. 1. 2016 13:50

    tak tomu řikám skvělý řízky

  • Renata L.
    Renata L. |

    14. 1. 2015 17:35

    Díky, bylo to skvělé 8-)

  • Marky
    Marky |

    19. 12. 2011 19:26

    Bezvýhradně nejlepší řízečky, díky za exkluzivní receptík.

  • Marie Králová
    Marie Králová |

    29. 5. 2011 11:00

    Řízečky už jsem dělala a jsou vynikající, dnes máme drůbeží prsíčka na stejný způsob, tak se jdu přesvědčit o množství šunky atp. O hrášek dvakrát nestojím, sem se ale dobře hodí a nadělá i parádu ;-) . Pro anonymouse: řízek osmažíte z jedné strany a před otočením na druhou stranu- tu neosmaženou, přidáte hrášek a šunku, a šup otočit. Je to jednoduché. Při obalení se na řízek tolik hrášku nenachytá, tak se tomu trochu pomůže, aby nezbyl v misce ;-) :-D . Snad jsem vám to trochu pomohla vysvětlit. Králová M.

  • Anonymous
    Anonymous |

    21. 5. 2011 13:35

    tomu nerozumím ;obalím v těstíčku s hrachem a šunkou a při otáčení přidám hrách a šunku ?

  • Radka
    Radka |

    6. 5. 2011 19:37

    Dělala jsem malé řízečky z plecka, byly vynikající a moc jsme si pochutnali, děkuji za výborný recept ;-) :-)) .

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 3. 2011 09:52

    ...děkuji za pochvalu.U nás jsou taky oblíbené :-)

  • Eva P. Fr
    Eva P. Fr |

    23. 3. 2011 14:19

    Moc nam chutnalo ! Delala jsem z veproveho a tak jsem smazila pozvolna. Moc prijemna zmena klasickym rizkum. Zopakuji; priste z kureciho.

  • michal jakl
    michal jakl |

    16. 2. 2011 18:11

    Nejlepší jsou slabé řízky,hodně naklepané.Je to lahůdka,lepší než smažená klasika!

Další doporučené recepty: