Vepřové řízky po moravsku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 15
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g tvrdý sýr 150-200g
    • 3
      ks vejce 2 - 3
    • hořčice plnotučná
    • bílé víno nebo voda
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      olej
    • křen
    • 4
      ks vepřové maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody(vínem) a chvilku podusíme.
2
Plátky masa přendáme do pekáčku a na každém z nich uděláme ,,hnízdo", ze strouhaného sýra, do každého vlijeme trošku rozšlehaného vejce se solí.
3
Vložíme do hodně předehřáté trouby.
4
Pokrm je hotový, když se sýr roztaví a vejce ztuhnou. Posypeme nastrouhaným křenem a podáváme s bramborovou přílohou - vařené, smažené, atp.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Vašíčková
    Jana Vašíčková |

    9. 7. 2016 16:12

    Měly jsme je dnes k obědu a byla to příjemná změna od všedního vaření. Děkuji za recept :-)

  • Jaruna
    Jaruna |

    9. 5. 2016 06:42

    Špatné to asi nebude, obzvláště s tím křenem, ale "moravský řízek" je něco trošku jiného.., kýta plněná vejci na slanině se šunkou, obalené v těstíčku

  • Simona
    Simona |

    17. 9. 2015 12:19

    :-* :-* :-* :-* :-* :-*bravo :-* :-* bravissimo :-*

  • Kozlová Jana
    Kozlová Jana |

    30. 11. 2014 12:23

    Bylo to vynikající, sýr jsem dala uzený a vajíčka křepelčí. Výsledek byl grandiózní O:-)

  • edi
    edi |

    12. 3. 2012 11:35

    Tak tento recept mne moc zaujal, hned ho zkusím a pak ohodnotím

  • barborka
    barborka |

    19. 1. 2012 12:26

    fantastický!!! já jsem na ně upíct dala celá vajíčka jako volské oko

  • Kájina
    Kájina |

    24. 7. 2011 10:36

    Vajíčko jsem nakonec úplně zapomněla dát ,zůstalo na bábovku ;-) :-D a nevadilo to. Bylo to suprovní i bez něj! <:-)

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    18. 5. 2011 12:42

    Dopečeno, snědeno a musím jen pochválit! Křen podtrhl fantastickou chuť plátků. Výborné :-))

  • Štěpka
    Štěpka |

    8. 5. 2011 19:22

    Náš nedělní oběd :-P :-* :-)