Vepřové řízky s mozzarellou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso
    • 2
      lžíce tuk
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      g mozzarella
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Na rozehřátém tuku se lžící oleje řízky po každé straně osmažíme. Osolíme, opepříme a narovnáme do zapékací misky. Řízky potřeme rozdrcenými stroužky česneku, posypeme nasekanou petrželkou. Na každý řízek položíme dva plátky mozzarelly, dochutíme solí, pepřem a zakapeme zbylým olejem. Takto připravené řízky vložíme do předehřáté trouby a 5-8 minut zapékáme při 250 °C, až se sýr roztaví. Řízky výborně chutnají s bagetou, salátem z čekanky, rajčat a pomeranče.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.