Croissanty s čokoládou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 100
      ml olej
    • 1
      ks droždí kostka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr krupice polévkové
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g tuk (Omega, Lira,..)
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      ks žloutek na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsem rozšlehali vejce, olej a vše opět dobře promícháme. Přikryjeme utěrou a necháme nakynout.
2
Po nakynutí na pomoučeném vále tence rozválíme a stejnoměrně na těsto rozprostřeme nastrouhaný 100% tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme (já si jí ještě rozkrojím na třetiny, protože pak se mi nevejde na vál), nakrájíme trojůhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kaštanů (1/2 z jedné kostičky) nebo čokolády a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme žloutkem a na 190°-200°C upečeme.
3
Vychladlé můžeme pocukrovat (u nás se cukrují ještě teplé, protože vychladnout ani nestihnou).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jelen
    jelen |

    31. 1. 2015 23:55

    jak dloho to kvasí???

  • Maru
    Maru |

    21. 1. 2015 22:30

    Výborné croissanty! Dík za recept

  • misulka2410
    misulka2410 |

    13. 1. 2014 15:16

    Jsou vyborny.....s nutelou se uplne rozplivaji na jazyku :-)

  • Kuchtík111
    Kuchtík111 |

    25. 7. 2013 21:08

    Jak dlouho se mají péct ?

  • pl
    pl |

    26. 6. 2013 16:51

    Jak dlouho se mají rohlíčky péct?

  • Iva
    Iva |

    3. 6. 2013 14:57

    Toto je tukové těsto, které je jen podobné kynutému a tak je taky tučnější a o to lepší!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3

  • MJG
    MJG |

    1. 2. 2013 10:52

    Neni to moc mastne, je tam tuk a jeste olej do testa.?

  • Bopik
    Bopik |

    30. 1. 2013 18:44

    Výborné, dala jsem dovnitř čokoládu na vaření a potřela mlékem. Bylo to výborné a mělo to strukturu listového těsta. Moc dobré, určitě zas udělám :-) :-) :-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    21. 8. 2012 08:07

    Místo čokolády jsem použila jahodovou marmeládu. Je to dobrota. Určitě budu péct častěji. Díky za bezva receptík!