Krupicová kaše s jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 25
      g máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • nové koření
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 6
      lžíce dětská krupice
    • skořice - mletá
    • 2
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 500
      ml mandlové mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte s citronovou šťávou, kořením a třtinovým cukrem.
2
Polovinu mléka smíchejte s krupicí a nechte ji asi 15 minut bobtnat. Druhou polovinu mléka nalijte do kastrolku a vsypte krupicový cukr se špetkou soli.
3
Přiveďte k varu a hned přidejte krupici, za mírného varu intenzivně míchejte asi 3–4 minuty.
4
Odstavte a vmíchejte studené máslo. Vrstvěte spolu s ochucenými jablky do skleniček.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: