Krupicová kaše s jablky a mandlemi

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 8
      lžíce dětská krupice
    • 60
      g mandle
    • 3
      ks jablka
    • 80
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky. Na pánvi rozehřejte 60 g másla, přisypte cukr a jablka. Míchejte, dokud nezačne cukr hnědnout, poté odstavte.
3
Mléko s krupičkou přiveďte k varu, intenzivně míchejte metličkou, protože jen tak nevzniknou v kaši hrudky a nepřipálí se. Snižte teplotu na minimum a povařte ještě asi 5 minut.

RADA: VIDEO, jak na domácí zdravé müsli!

4
Kaši odstavte a přidejte do ní zbylé máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Rozdělte ji na talíře, ozdobte jablky s mandlemi a ihned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dětská krupice Jablka Mandle Máslo Mléko plnotučné

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.