Pikantní fazolky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazolové lusky - mražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 125
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží a hodí se i ke špagetám.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    12. 4. 2011 10:29

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    11. 4. 2011 09:14

    Maso nikde nevidím.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 8. 2008 08:31

    Jéj, ja sa ospravedlňujem Laďke, samozrejme, že moje príspevky sú určené aj tebe :))) Pardon :)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 8. 2008 08:28

    Janka, tak fotky sú už tam. Otvor fotogalériu, Rady a tipy, fotky sú na konci, posledné.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 8. 2008 08:19

    Ešte k tej tarhoni : zamiesiš poriadne tuhé cesto z polohrubej múky, štipky soli, 1 vajca a vody. Musíš dostať pevnú guľu. Potom ju nastrúhaš na strúhadle s malými slzičkami. Necháš preschnúť. Ak chceš uskladniť, tak nechá sa to usušiť celkom. Ale dnes to už robí málokto, tarhoňu dostať bežne v každých potravinách. Tak sa mrkni do fotogalérie.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 8. 2008 08:17

    Janka, tarhoňa je cestovina, ktorá má tvar malých guličiek. Je to prílohová vestovina. Buď ju len uvaríš, to skôr do polieky, alebo ju opražíš na tuku, zaleješ vodou a udusíš v rúre. Je to mňamka. Včera som robila, obrázok pošlem, ale ak by si chcela vidieť tú tarhoňu hneď, tak ju dám do fotogalérie, mrkni sa.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    9. 8. 2008 23:10

    paní Jano,ale Otakar má pravdu! Najděte si tuto stránku a je to tam hned v úvodu. http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.htmlOno se to opravdu dá přirovnat k našim nudlím,taky se to suší a používá místo rýže nebo jiných příloh.Nebo si zadejte do vyhledavače internetu tarhoňa a vyjede vám x stránek,ale příprava je táž.:-)))) Taky jsem to nevěděla,dokud jsem ji neochutnala a teď ji občas dělávám. Dobrou noc Laďka

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    9. 8. 2008 21:55

    pane Otakárku, tak je to těstovina , jako že těsto nudlové ? Asi podle Dadalovy kuchařky jo, že !Víte co, já raději počkám na komentář pravé paní východňárky - což je Tereza a ta to určité objasní pro všechny, dobrou noc všem !

  • Otakar Novák
    Otakar Novák |

    9. 8. 2008 21:28

    Dadalova kuchařkaTěstovinová rýže neboli "tarhoňa" - je speciální maďarská těstovina. Dělávala se vždy po domácku a jejím domovem je szegedínský kraj. ...

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    9. 8. 2008 20:37

    Terezko, tedy moc se omlouvám, ale "tarhoňu", neznám ? Poraď jedné holce. Díky Jana.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    9. 8. 2008 15:20

    Fazuľky boli výborné, akurát som ich nepodávala s ryžou, ale s tarhoňou. Dávam 1 :)))

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    7. 10. 2007 20:07

    Včera jsme si dali fazolky jako přílohu k plněným žampionům a bylo to velmi dobré. Uvařili jsme je ale bez toho rajčatového protlaku a kečupu, jen s cibulkou, slaninou a česnekem. A trvalo to asi půl hodinky, jak je uvedeno v receptu.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 7. 2007 00:37

    1/2 hodiny dusit mražené fazolky? Ty jsou hotové přece za chviličku!