• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pikantní fazolky
    Napište svůj komentář k receptu

    Pikantní fazolky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pikantní fazolky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 200
        g fazolové lusky - mražené
      • 1
        stroužek česnek
      • 3
        ks cibule
      • 100
        g anglická slanina
      • 125
        g rajský protlak
      • 1
        lžíce kečup - ostrý
      • 5
        lžíce rostlinný olej
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka vegeta

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží a hodí se i ke špagetám.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zadělávané fazolky

    Zadělávané fazolky

    Hořčicové fazolky

    Hořčicové fazolky

    Smažené fazolky

    Smažené fazolky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tereza T
      Tereza T | 12. 4. 2011 10:29

      Opraveno, díky.

    • Ladia
      Ladia | 11. 4. 2011 09:14

      Maso nikde nevidím.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 8. 2008 08:31

      Jéj, ja sa ospravedlňujem Laďke, samozrejme, že moje príspevky sú určené aj tebe :))) Pardon :)))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 8. 2008 08:28

      Janka, tak fotky sú už tam. Otvor fotogalériu, Rady a tipy, fotky sú na konci, posledné.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 8. 2008 08:19

      Ešte k tej tarhoni : zamiesiš poriadne tuhé cesto z polohrubej múky, štipky soli, 1 vajca a vody. Musíš dostať pevnú guľu. Potom ju nastrúhaš na strúhadle s malými slzičkami. Necháš preschnúť. Ak chceš uskladniť, tak nechá sa to usušiť celkom. Ale dnes to už robí málokto, tarhoňu dostať bežne v každých potravinách. Tak sa mrkni do fotogalérie.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 8. 2008 08:17

      Janka, tarhoňa je cestovina, ktorá má tvar malých guličiek. Je to prílohová vestovina. Buď ju len uvaríš, to skôr do polieky, alebo ju opražíš na tuku, zaleješ vodou a udusíš v rúre. Je to mňamka. Včera som robila, obrázok pošlem, ale ak by si chcela vidieť tú tarhoňu hneď, tak ju dám do fotogalérie, mrkni sa.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 9. 8. 2008 23:10

      paní Jano,ale Otakar má pravdu! Najděte si tuto stránku a je to tam hned v úvodu. http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.htmlOno se to opravdu dá přirovnat k našim nudlím,taky se to suší a používá místo rýže nebo jiných příloh.Nebo si zadejte do vyhledavače internetu tarhoňa a vyjede vám x stránek,ale příprava je táž.:-)))) Taky jsem to nevěděla,dokud jsem ji neochutnala a teď ji občas dělávám. Dobrou noc Laďka

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 9. 8. 2008 21:55

      pane Otakárku, tak je to těstovina , jako že těsto nudlové ? Asi podle Dadalovy kuchařky jo, že !Víte co, já raději počkám na komentář pravé paní východňárky - což je Tereza a ta to určité objasní pro všechny, dobrou noc všem !

    • Otakar Novák
      Otakar Novák | 9. 8. 2008 21:28

      Dadalova kuchařkaTěstovinová rýže neboli "tarhoňa" - je speciální maďarská těstovina. Dělávala se vždy po domácku a jejím domovem je szegedínský kraj. ...

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 9. 8. 2008 20:37

      Terezko, tedy moc se omlouvám, ale "tarhoňu", neznám ? Poraď jedné holce. Díky Jana.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 9. 8. 2008 15:20

      Fazuľky boli výborné, akurát som ich nepodávala s ryžou, ale s tarhoňou. Dávam 1 :)))

    • Táňa K.
      Táňa K. | 7. 10. 2007 20:07

      Včera jsme si dali fazolky jako přílohu k plněným žampionům a bylo to velmi dobré. Uvařili jsme je ale bez toho rajčatového protlaku a kečupu, jen s cibulkou, slaninou a česnekem. A trvalo to asi půl hodinky, jak je uvedeno v receptu.

    • Anonym
      Anonym | 30. 7. 2007 00:37

      1/2 hodiny dusit mražené fazolky? Ty jsou hotové přece za chviličku!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Luštěniny
    Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazolové lusky - mražené Kečup - ostrý Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vegeta
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohové knedlíky

    Tvarohové knedlíky

    Falešný pařížský dort

    Falešný pařížský dort

    Vajíčková pomazánka IV.

    Vajíčková pomazánka IV.

    Salámové špízy

    Salámové špízy

    Francouzské kuře II.

    Francouzské kuře II.

    Skvělá italská pizza

    Skvělá italská pizza

    Vinná klobása v trojobalu

    Vinná klobása v trojobalu

    Kuře v sáčku

    Kuře v sáčku

    Pečená dýně

    Pečená dýně

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    25
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Nacismus s bolševismem na věčné časy a nikdy jinak!

    Vladimír Mertlík: Nacismus s bolševismem na věčné časy a nikdy jinak!

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Pikantní dresing 1 2 3 4 5
    Pikantní dresing 1 2 3 4 5
    Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
    Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
    Pikantní fazole
    Pikantní fazole
    Pikantní fazolová pochoutka
    Pikantní fazolová pochoutka
    Pikantní fazolová polévka
    Pikantní fazolová polévka
    Pikantní gyros v housce
    Pikantní gyros v housce
    • Recepty.cz
    • Pikantní fazolky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí