Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec nebo krkovice či kýta
    • 3
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks kapie
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      lžíce kečup nejlépe domácí, nebo kvalitní kupovaný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • chilli papričky dle chuti
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu cibule, pokrájené na klínky nebo plátky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Maso pokapeme směsí, kterou si umícháme ze sojové a worcesterové omáčky, dobrého kečupu, hořčice, sladké papriky a nasekané chilli papričky dle chuti. Na maso následně nasypeme zbytek pokrájené cibule s pokrájenou očištěnou kápií.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Naplněný tlakový hrnec zavřeme a natlakujeme, pak ztlumíme a necháme cca 15 minut "syčet"(dle velikosti kostek masa), pak vypneme a necháme dojít.
4
Maso by mělo být měkké, šťavnaté, v pikantní šťávě z rozdušené cibule, kápie a pikantní směsi. Je-li třeba, dosolíme, dochutíme pepřem a můžeme podávat.

RADA: Jak připravit dokonalé trhané vepřové

5
Jako přílohu můžeme zvolit jakkoliv upravené brambory, gnocchi, rýži, těstoviny nebo chléb.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: