Pikantní čočka s kuřecím masem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: imagoimagor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny, zbytek necháme během vaření odpařit. Cibuli si nasekáme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostičky.
2
V rozpálené pánvi orestujeme dozlatova cibulku, pak přidáme maso a restujeme dalších 10 minut. Pak přidáme cuketu a restujeme dalších 5 minut. Přidáme do pánve curry pastu, směs osolíme a promícháme. Pak masovou směs prohřejeme společně s čočkou a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Druhá možnost je doplnit smetanou každou porci zvlášť až na talíři. Podáváme teplé s rýží, kuskusem nebo celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu

  • Apolinka1
    Apolinka1 |

    14. 1. 2015 21:43

    Neobvyklý, ale moc dobrý recept. Rýži jako přílohu jsem potřebovala minimálně.

Abecední seznam: