Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 50
      g uzená slanina nebo uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě střední
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián čerstvá snítka nebo sušený, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      l vývar cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili a opepřili a osmažíme ho na cibulovém základě za občasného promíchání ze všech stran. Pak přidáme krátce osmažit k masu i nasekané stroužky česneku, přidáme buď snítku tymiánu nebo sušený - dle chuti a vše zalijeme vývarem. Dusíme pod poklicí na mírném ohni do změknutí masa, je-li třeba, podlijeme a promícháme. Na závěr zahustíme malým množstvím mouky, rozmíchané v trošce vody nebo hotovou domácí jíškou dle potřeby a vše necháme ještě krátce provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovými noky, knedlíkem, rýží, těstovinami...
3
Kdo má raději rozmarýn nežli tymián, použije snítku čerstvého rozmarýnu, jinak postup zůstává stejný.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    11. 12. 2016 07:38

    Byla vynikajici a nezbylo nic.

  • Dana Bílská
    Dana Bílská |

    5. 9. 2016 09:00

    Jednoduchý, výborně dochucený. Jen se po něm zaprášilo :-)

Abecední seznam: