Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks citron dle velikosti, cca 4 -
    • 140
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 2,5
      lžíce vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g máslo - polovina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z jednoho dobře očištěného citronu nastrouháme na jemném struhadle kůru (pouze žlutou část!) a z citrónů vymačkáme šťávu. Šťávy bychom měli mít 140 - 150 ml. Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání necháme 1 - 2 minuty, pak směs odstavíme a ihned do ní přidáme pokrájené máslo, které necháme během míchání rozpustit a spojit s citronovou směsí. Krémem pak potíráme korpusy, pečivo, linecké cukroví...
2
Krém je výrazný a pikantní, takže nejdřív ochutnáme a pak mažeme, aby jsme dobře odhadli použité množství.
3
Stejným způsobem připravíme i pomerančový krém. Postačí nám 2 - 3 pomeranče a čerstvě nastrouhaná kůra (jen oranžová část) z větší poloviny pomeranče. Tento krém nebude tak "ostrý" jako citronový, ale výraznou chuť pomerančů si zachová.

Komentáře k receptu

  • Naďa
    Naďa |

    27. 4. 2017 17:07

    Je to fantastická chuť. :-* Nevěřila bych, že se něco tak báječně citronového dá doma vytvořit. <3

  • Lucie
    Lucie |

    5. 12. 2016 21:59

    Velmi delikatesní. Slepuji s ním linecká kolečka uz druhým rokem.

  • k
    k |

    15. 12. 2015 16:27

    Velice chutný a rychlý krém, nejen sladkokyselý, ale skutečně je v něm patrná chuť pomerančů, hned ho jdu přidat do kuchařky.