Citronový kuřecí řízek z Ameriky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 2
      lžíce hořčice kremžská (nebo hrubozrnná dijonská hořčice)
    • 2
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek (rozdrcený)
    • strouhanka
    • olivový olej
    • 3
      lžíce drůbeží vývar
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • 1
      ks citron (na plátky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce s hořčicí a česnekem. Plátky masa namáčejte nejprve ve vejcích, pak protáhněte strouhankou a dobře ji přitiskněte. Smažte na rozehřátém oleji dozlatova jako běžné řízky. Usmažené dejte stranou. Do pánve pak vlijte vývar, citronovou šťávu a trochu osolte. Odvařte přípečky a asi 1 minutu povařte, abyste získali lesklou šťávu. Vložte plátky citronu, vmíchejte petrželku a šťávou přelijte řízky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 11. 2013 11:04

    nejlepší řízek na světě!

  • Dokina
    Dokina |

    6. 5. 2012 20:24

    Bylo to dobré :) Udělali jsme si k tomu bramborovou kaši a šťáva s ní byla luxusní. :)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: