• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 52
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 750
        g vepřová pečeně bez kosti a sádla
      • sůl
      • 2
        dl bílé víno
      • 300
        g kořenová zelenina pokrájená na plátky
      • 1
        ks cibule velká pokrájená
      • pepř mletý
      • nové koření
      • bobkový list
      • 1
        lžíce máslo
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 0,25
        l smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá), aby bylo maso ponořeno a dáme do chladu marinovat.
    2
    Třetí den na másle podusíme zeleninu z marinády, přidáme maso, které za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso pak vyndáme, přilijeme smetanu a marinádu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a provaříme. Hotovou šťávou (můžeme, ale nemusíme ji přecedit) poléváme pokrájené plátky masa.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí pečeně na divoko

    Hovězí pečeně na divoko

    srdce na divoko

    srdce na divoko

    Dýně na divoko

    Dýně na divoko

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Anna Syngo
      Anna Syngo | 15. 9. 2016 13:59

      Perfektni recept. Podavala jsem k peceni karlovarsky knedlik a bylo to dokonale sladene.

    • Nikola
      Nikola | 25. 2. 2016 14:38

      Bylo to vyborne a moc jsme si pochutnali, jen bych neverila o kolik se mi maso v hrnci smrskne :-D .

    • LLL
      LLL | 11. 3. 2015 14:32

      tak recept jsem vyzkousela dnes.Jen jsem tu zeleninu rozmixovala, takze jsem nemusela ani zahustovat a vysledek je vynikajici:)... :-)

    • Radim Raška
      Radim Raška | 20. 8. 2014 17:03

      Výborná úprava pečeně, bylo to excelentní, podával jsem s karlovarským knedlíkem.

    • Sedláčková
      Sedláčková | 20. 11. 2013 14:38

      Tento recept zopakuji na nejbližší slavnostní příležitost a to na narozeniny naší babičky. Je to dokonalé jídlo, úplné pohlazení jako od babičky O:-) . Jen budu muset nakládat alespoň dvě kila vepřové, ale to nevadí a už se na to moc těším, úspěch je totiž zaručený <:-) . Děkuji.

    • Petra Radová
      Petra Radová | 9. 9. 2012 09:43

      Jen jeden den jsem pečeni marinovala a včera jsme jí měli k obědu, byla to delikatesa jak od profesionála a tak mockrát děkuji za recept, který si schovávám.

    • Jelínková
      Jelínková | 31. 1. 2012 18:58

      Nakládala jsem plec a neměla chybičku. S manželem se v kuchyni střídáme a on je omáčkový, kdyby vařil, udělá asi víc marinády.

    • Zuzana
      Zuzana | 18. 1. 2012 09:57

      Komentář jsem neviděla a teď tu už je dvakrát. :-))

    • Zuzana
      Zuzana | 18. 1. 2012 09:55

      Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču delší čas zakryté, aby nebylo suché a odkrývám až na samý konec, aby chytlo barvu. Recept se mi líbí tak se na něj taky vrhnu. :-) Zelenina se má nejdřív podusit na másle, se smetanou, marinádou a moukou zahustit. Tak to chápu já. ;-)

    • Zuzana
      Zuzana | 18. 1. 2012 09:42

      Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču podle nepsaných pravidel nejdřív delší čas zakryté, aby v něm zůstala štáva a odkrývám až na úplný závěr. Recept se mi líbí, tak se na něj asi vrhnu taky. :-)

    • Mirka
      Mirka | 1. 1. 2012 15:21

      Rozumím tomu tak, že nejdřív podusím zeleninu a pak do toho dám maso a zaleju vší marinádou a dám do trouby péct? Přikryté nebo otevřené? Díky

    • Karafiátová Miluše
      Karafiátová Miluše | 13. 11. 2011 19:32

      Moc chválím, byla to lahůdka, jen omáčky musím udělat příště víc, manžel je naučený, že mu knedlíky i maso musí v omáčce plavat.

    • Miluše
      Miluše | 9. 10. 2011 13:45

      Jasná jednotka, doporučuji zkusit. Nakládala jsem jí v pátek a dnes dodělala, koření dávám bajvoko, ale nového celkem dost, to máme rádi. Zase někdy udělám.

    • Věra
      Věra | 2. 9. 2011 14:44

      Na zítřejší oběd je už nachystáno a už teď to vypadá a voní velmi slibně.

    • Babeta
      Babeta | 24. 7. 2011 10:26

      Dokonala chut, doporucuji zkusit, stoji to za to!

    • Šimi
      Šimi | 15. 6. 2011 13:46

      Tři dny jsem s naložením čekat nemohla, dva musely stačit, i tak byla skvělá a sklidila úspěch, děkuji :-) .

    • recepty73
      recepty73 | 27. 5. 2011 19:47

      ...Ivo, děkuji za zastoupení, ano, tak nějak ;-) , pokud jsou kuličky nového koření malé tak i 6 ks...

    • pippiva
      pippiva | 22. 5. 2011 12:17

      Predpokladam, ze korenovou zeleninou bude myslena mrkev a celer. Koreni bych dala 1-2 listy bobkove a noveho koreni 4 kulicky + par kulicek celeho pepre. :-)

    • Pitipitipa | 22. 5. 2011 09:19

      mohu se zeptat jakou kořenovou zel. do jídla dáváte ? a kolik toho koření ?

    • xenon
      xenon | 6. 5. 2011 14:58

      chuťový zážitek, určitě zopakuji

    • Yveta
      Yveta | 3. 4. 2011 21:17

      Vážení, tohle vřele doporučuji :-* ! Božské jídlo!

    • recepty 73
      recepty 73 | 18. 8. 2010 11:46

      O dovolené jsem dělal ze srnčího hřbetu a s menším množstvím smetany(někdo ji nekoupil :-) )a bylo to i tak fajnové.Že bych si poslal jedničku :-)))?

    • ladka stafl
      ladka stafl | 31. 5. 2010 10:37

      Že já sem lezu před obědem.... mňam

    • Ladia -
      Ladia - | 28. 5. 2010 14:59

      Jiří, nestihla... fotit stíhám pouze v případě, že jsem doma sama, jinak se na to kobylky vrhnou a je po parádě ;-))

    • recepty 73
      recepty 73 | 28. 5. 2010 12:27

      Já vím :-)),ale těší mě,že u vás jste si taky pošmákli.Laděnko,nestihla si foto ;-)?

    • Ladia -
      Ladia - | 28. 5. 2010 10:35

      Jedním slovem vynikající ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Nové koření Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová pečeně
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bezinkový likér

    Bezinkový likér

    Dukátové buchtičky

    Dukátové buchtičky

    Pomazánka křenová a česneková

    Pomazánka křenová a česneková

    Mrkvový koláč BILLA

    Mrkvový koláč BILLA

    Majolková krkovička se sýrem

    Majolková krkovička se sýrem

    Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

    Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

    Adžika masovo-zeleninové ragú

    Adžika masovo-zeleninové ragú

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Krémové houbové rizoto

    Krémové houbové rizoto

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Míša řezy
    Míša řezy
    34
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    23
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Vepřová panenka se žampiony-minutka
    Vepřová panenka se žampiony-minutka
    Vepřová panenka v hořčičné krustě
    Vepřová panenka v hořčičné krustě
    Vepřová paštika v krustě
    Vepřová paštika v krustě
    Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
    Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
    Vepřová pečeně na rozmarýnu
    Vepřová pečeně na rozmarýnu
    Vepřová pečeně Robert
    Vepřová pečeně Robert
    • Recepty.cz
    • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí