• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Sojčí těstovinový salát
    Napište svůj komentář k receptu

    Sojčí těstovinový salát

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sojčí těstovinový salát
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        balíček těstoviny drobnější
      • 150
        g šunkový salám
      • 1
        ks brokolice
      • 1
        kelímek zakysaná smetana
      • 1
        ks nakládaná kukuřice
      • 1
        ks paprika
      • 150
        g tvrdý sýr
      • 2
        lžíce bílý jogurt
      • 2
        lžíce majonéza
      • česnek
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Těstoviny uvaříme klasickým způsobem dle návodu.
    2
    Po uvaření je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme kukuřici, uvařenou brokolici rozebranou na miniaturní částečky, barevnou papriku nakrájenou nadrobno, nakrájený šunkový salám a nahrubo nastrouhaný sýr.
    3
    Zálivka: zakysaná smetana + 2 lžíce jogurtu + 2 lžíce majolky + rozmačkaný česnek, sůl a pepř dle chuti.
    4
    Všechny ingredience smícháme dohromady, promícháme s těstovinami a dáme vychladit.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nejjednodušší těstovinový salát

    Nejjednodušší těstovinový salát

    Těstovinový salát Moravanka

    Těstovinový salát Moravanka

    Lehký těstovinový salát

    Lehký těstovinový salát

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 27. 8. 2006 14:08

      Jo, souhlsím, na těstovinách se nevyplatí šetřit. My kupujeme taky kvalitní italské a 1 krabice je dostatečná na oběd pro celou rodinu. A vzhledem, že k tomu jen nastrouhám sýr a dám na stůl hořčici, kečup, majonézu a na jemno nasekanou cibulku a rozetřený česnek (tedy žádné maso) tak to zase tak drahý oběd není :o))

    • Silvie
      Silvie | 27. 6. 2006 06:59

      Nevim,jestli se zde smi zminit konkretni znacka testovin,ale ja pouzivam Panzani nebo Adriana(tyto jsou ceske) a oboje jsou vyborne...

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 13. 6. 2006 14:41

      Přidávám se k paní Oumarové, těstoviny kupuji zásadně italské, protože jsou z kvalitní semolinové mouky a rovněž NEPROPLACHUJU a přesto se nelepí.

    • Iva
      Iva | 13. 6. 2006 14:20

      přesně - největší problém s vařením těstovin - brejle na nose, pak zamlžené a následné šátrání po kuchyni....

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 13. 6. 2006 14:06

      I když kupuji raději české výrobky,co se týká těstovin,kupuji pouze italské.České se s italskými nedají srovnat,díky pšenici,která u nás zkrátka neroste.Těstoviny vařím pouze v osolené vodě bez oleje.Po uvaření je scedím a teprve potom přidám trochu oleje.Promíchám a ani po vychladnutí se mi nikdy neslepily.

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 13. 6. 2006 13:00

      Děvčata díky za rady, jsem na tom stejně, ale fakt si přečtu co je na sáčku, nerada čtu, bude to tím, že písmo je mrňavé a nerada mám při vaření dvoje brýle. Jedny stačí až, až, pokaždé se zamlží když to nejméně potřebuju. Hezký den!

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:52

      Dámy, věřte mi, když těstoviny budete vařit v dostatečném množství vody (3-4 l ) a neuvaříte je moc, neslepí se:-))

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 13. 6. 2006 12:47

      Kdo má rád krabí tyčinky, jsou moc dobré místo šunkového salámu, nakrájené na jemno. Můžou se dát syrové nebo lehce opečené na trošce másla. Těstoviny taky pořád proplachuji vodou, připadne mně, že i ty italské kdyby se nechaly jen vychládnout, tak se slepí.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 13. 6. 2006 12:24

      Aleno, taky těstoviny proplachuji studenou vodou, když je vařím před zapékáním v troubě.Kdybych je nepropláchla, dopadlo by to bledě(slepenec jako hrom).A používám klasické české těstoviny, myslím, že je vyrábí firma PENAM.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:13

      Ještě jsem zapomněla napsat, že dřívějším proplachováním se z těstovin odplavoval přebytečný škrob. Tím, jak dlouho stály ve vodě v hrnci, byly slizké, nabobtnalé - jistě si dobře pamatujeme školní jídelny. Tam to propláchnutí bývalo namístě. Naštěstí se s příchodem italských těstovin mnoho změnilo:-))

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:05

      Aleno, všimněte si, že na obalech na těstoviny byl dříve jiný postup: vařit krátce, nechat pod utěrkou a pokličkou dojít a propláchnout. Taky se dával tuk do vody při vaření. Současné těstoviny jsou vyráběné z kvalitnějších surovin. Nemusí se dávat olej do vody, vaří se jen nezbytně dlouho al dente a neproplachují se. Myslím, že je to tím, že s vodou se odplaví chuť. Zkuste jednou nepropláchnout a uvidíte, že jsou mnohem chutnější.

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 13. 6. 2006 11:33

      Proč se neproplachují? Já je proplachuju pokaždé. Dělám něco špatně?

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 10:42

      Těstoviny se po uvaření neproplachují studenou vodou. Jinak salát dělám hodně podobně:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Saláty Těstoviny & rizota
    Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Saláty Oběd Večeře Vaření Děti Rychlá večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brokolice Česnek Majonéza Nakládaná kukuřice Paprika Sůl Šunkový salám Těstoviny Tvrdý sýr Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Palačinkový dort

    Palačinkový dort

    Plněný vepřový bůček

    Plněný vepřový bůček

    Linecké těsto pro začátečníky

    Linecké těsto pro začátečníky

    Jedničkové rybí filé

    Jedničkové rybí filé

    Nepečený jablkový dort

    Nepečený jablkový dort

    kuřecí srdíčka

    kuřecí srdíčka

    Bloody Mary II.

    Bloody Mary II.

    Slaný listový závin

    Slaný listový závin

    Zelná polévka IV.

    Zelná polévka IV.

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    85
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    39
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    39
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    35
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Reflex.cz Země, v nichž zítra již znamená včera. Rusko je na úrovni zemí třetího světa, ale Putin si užívá luxusní vilu

    Země, v nichž zítra již znamená včera. Rusko je na úrovni zemí třetího světa, ale Putin si užívá luxusní vilu

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Sodovková buchta
    Sodovková buchta
    Soft tacos s grilovaným kuřetem
    Soft tacos s grilovaným kuřetem
    Sója s houbami
    Sója s houbami
    Sojová pečeně
    Sojová pečeně
    Sojová směs na topinky, těstoviny...
    Sojová směs na topinky, těstoviny...
    Sójová vosí hnízda
    Sójová vosí hnízda
    • Recepty.cz
    • Sojčí těstovinový salát
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí