Sodovková buchta

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mila Veselá

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks limonáda např. Fanta
  • Krém
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dávka je na normální (tedy velký) plech. Všechny přísady se smíchají dohromady. Pozor limonádu přidávejte až úplně nakonec! Směs trošku vzkypí a potom hned dát na plech a hned do trouby. Mějte troubu už nachystanou a předehřátou, protože kdyby syrové těsto dlouho stálo, tak kombinace prášku do pečiva a minerálky přestává fungovat a moučník by "nevyběhl".
2
Krém: máslo rozehřejeme, přidáme další přísady, umícháme hladkou polevu a nalijeme na studený moučník. Je možné také posypat kokosem nebo ořechy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nika
    Nika |

    20. 11. 2016 21:29

    Jasně, třeba minerálku ochucenou a taky super ! 8-)

  • Eva
    Eva |

    19. 10. 2016 22:03

    Výborná buchta. Dělala jsem bez krému, jen jsem ji potřela marmeládou :-)

  • misickabl
    misickabl |

    28. 3. 2015 15:56

    Buchta je skvělá, vláčná, jen příště udělám jiný krém, je hrozně sladký...

  • elikaa
    elikaa |

    29. 5. 2014 08:16

    Zkoušeli jste do buchty dát i jiné sodovky než Fantu? Jaké? :)

  • pepibubu
    pepibubu |

    5. 2. 2013 12:17

    Zaujalo mě, jen bych chtěla vědět zda 1 ks limonády je 330 ml, 500ml, 2l?

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    5. 2. 2013 11:39

    Tuhle buchtu dělám s úspěchem už roky, dávám 1.

  • Věra
    Věra |

    26. 8. 2007 16:54

    Skvělá buchta, hlavně ten krém s rumem je velká mňamka, určitě budu péct častěji !

  • Evca
    Evca |

    5. 9. 2005 19:18

    Tento recept mám od kolegyně z práce a je moc dobrý.Bohuzel,zrovna, když jsem buchtu upekla, bylo u nás v rodině "rozmlsané" období a na buchtu nikdo neměl chuť. Takže jsem tu dobrotu musela celou snist sama.A pak, že se nemám bát váhy!

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    15. 3. 2005 07:32

    Troubu rozehřát tak na 140-160. To je individuální, podle toho, jak která trouba peče. Obecně platí, že buchty "s práškem" by se neměly ze začátku péct moc zprudka, jinak na povrchu prasnou. Na chuť to nevadí, ale nevypadá to hezky. Jestli je buchta upečená poznáte podle osvědčené zkoušky: do buchty zapíchněte dřevěnou špejli, a když po vytáhnutí není vlhká od těsta, máte napečeno.

  • Tomas
    Tomas |

    14. 3. 2005 21:35

    Pekny recept. Ale na kolik stupnu rozehrat troubu a jak problizne dlouho pect ??? Diky.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    14. 3. 2005 10:10

    Omlouvám se za nepřesnost. Sodovky 0.33 l.

  • Ivana
    Ivana |

    14. 3. 2005 09:58

    A té sodovky kolik? Podle potřeby?