Růžičková kapusta po indicku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: imagoimagor

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g růžičková kapusta
    • 400
      g vepřová plec
    • 1
      lžíce koření - garam masala nebo kari
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky.
2
Kapustu uvaříme doměkka ve vroucí vodě nebo na páře.
3
Na oleji orestujeme cibuli, poté přidáme maso a společně restujeme. Když se maso zatáhne, přidáme koření, krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso těsně ponořené. Přiklopíme a dusíme do změknutí masa. Poté přidáme k masu kapustu a prohřejeme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu.
4
Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu

  • L.Bart
    L.Bart |

    16. 10. 2013 13:49

    Indická kuchyně nevaří vepřové!!! Oni by se :-$ Takže kapustičky na kari ano, ale bez vepřového... ;-)