Růžičková kapusta na kari

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kapusta
    • 5
      ks brambory (5-6 ks větších)
    • 3
      ks cibule (Velké)
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • sůl
    • 5
      dl voda (Nebo vývaru)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžičkovou kapustu očistíme a odstraníme uvadlé listy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, papriku, hřebíček a bobkový list a osmahneme. Přidáme kapustu, pdlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi 5 minut.
2
Pak přidáme brambory, rajčatový protlak, dolijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s pečivem.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    16. 11. 2012 12:06

    Takový bramborový guláš s kapustou, který potřebuje hodně dochutit aby nebyl nijaké chuti.

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    16. 11. 2012 12:06

    Takový bramborový guláš s kapustou, který potřebuje hodně dochutit aby nebyl nijaké chuti.

  • vall2010
    vall2010 |

    6. 1. 2012 09:37

    Za nás 1 :-), rychlé, levné, chutné, dala jsem více koření a také česnek a byla to mňamka... dneska zkouším přidat i sojové maso :-), tak uvidíme..

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    31. 12. 2011 14:17

    Zdravé, rychlé, špatné to nebylo, ale ani nás to nenadchlo natolik, že bychom dobrovolně ujídali nebo přidávali do oblíbených :)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    10. 2. 2009 18:30

    Připojuji se k pochvalám. Je to opravdu moc dobré. Jednoduché, nenáročné a chuťově výborné.

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    25. 11. 2008 17:29

    Výborné, rovněž jsem přidala česnek. Díky za nový recept! A neodolám - pro pana Nováka Zdeňka: Vaše jízlivost je scestná. Recepty podobné či shodné se objevují i v kuchařských knihách a věřím, že jejich autoři na sebe nesočí podobně jako Vy. To bychom tu opravdu měli prázdno, pokud byste nás nezásobil svými originálními recepty. Prosím Vás, podělte se s námi o nějaký čistě Váš.

  • ver kuc
    ver kuc |

    16. 10. 2008 13:10

    Bezvadné..dávám 1 s *. Přidala jsem česnek, máme ho rádi prakticky všude :o)))

  • ver kuc
    ver kuc |

    16. 10. 2008 12:59

    V zápalu zdravé výživy jsem vyzkoušela a dávám 1*. Velice dobré, ještě jsem přidala česnek, protože ten rodinka zbožňuje. Děkuji za receptík a přidávám si ho do oblíbených.

  • Hana
    Hana |

    27. 2. 2008 13:18

    Jaképak chlubení cizím peřím? Vždyť tady se žádné ceny nerozdávají. Jsme ráda, že si tady můžu najít recept, který vyšel v knížce, kterou už třeba ani nekoupím. A není v mých silách vlastnit všechny kuchařky. Dnes jsem uvařila, množství koření mi taky přišlo v pořádku.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    9. 3. 2005 17:58

    Kapustu jsem dělala k dnešnímu obědu, je to dobré ,množství koření je vyhovující. Ještě zbylo na oběd do práce, tak zkusím přidat trochu česneku.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    18. 2. 2005 22:42

    Mooc dobre. Udelala jsem toho plny hrnec, jsme po veceri a porad chodime ujidat.

  • Lenka Horejsi
    Lenka Horejsi |

    20. 1. 2005 14:24

    Vynikajici. Doslo mi kari, tak jsem pouzila grilovaci koreni a brambory jsem take dala jako prilohu.

  • Jana z VM Řezníčková
    Jana z VM Řezníčková |

    14. 1. 2005 11:11

    Velice si mi líbila reakce paní Píle na pana Nováka. Zcela s tím souhlasím. Zdravím!

  • Pilence
    Pilence |

    14. 1. 2005 10:20

    Pane Novaku, myslim si, ze skutecnych autoru receptu tady mnoho nenajdete. Domnivam se, ze vetsina z nas tady proste dava recepty, ktere varili uz nasi predkove, ochutnali u znamych ci si dovezli z dovolene... Nejde o to, byt originalni, ale spis o to, podelit se o osvedceny vyzkouseny recept s ostatnimi. A ne kazdy doma vlastni zrovna vsechny kucharky... Priznavam se, ze se mnohdy necham inspirovat k vareni vice komentari k receptu nez receptem samotnym. Prave onu zkusenost s receptem, co a jak varit, co cim nahradit, v knihach nenajdete. Verte, ze pro mnohe z nas (ac zkusene ci nezkusene kucharky) jsou nektere recepty (ac knizne publikovane) uplne nove. Mejte k nam prosim shovivavost a klidne se pochlubte nejakym tim vlastnim perim (nepohrdneme ani cizim). Pile

  • Zdeněk Novák
    Zdeněk Novák |

    13. 1. 2005 18:31

    Šikovně opsáno z publikace "Sto receptů na zeleninová jídla, nakladatelství SATURN, r. 2000! Chlubení cizím peřím, že?

  • martin svátek
    martin svátek |

    16. 11. 2004 16:36

    výborné, brambory jsem dal jako přílohumožno i opečenétrochu bych ale příště upravil množství koření :- kari jen 1 lžička místo lžíce- hřebíček a bobkový list jen 1/2 dávky (příliš výrazné aroma)jinak opravdu skvělé