• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dušená rýže
    Napište svůj komentář k receptu

    Dušená rýže

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dušená rýže
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g rýže
      • 3
        lžíce máslo
      • 1
        ks cibule Malá
      • 1
        špetka hřebíček
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        l voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Přebranou rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, přisypeme rýži a za stálého míchání necháme lehce osmahnout. Potom ji zalijeme horkou vodou, osolíme a přidáme cibuli s několika zapíchnutými hřebíčky. Rýži přivedeme do varu, přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka (asi 20 minut).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dušená mrkev

    Dušená mrkev

    Dušená kapusta

    Dušená kapusta

    Dušená mrkev Dudin

    Dušená mrkev Dudin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 26. 5. 2012 07:52

      Dobrý recept, rýže krásně voní po hřebíčku a chutná po másle, doporučuji.

    • dingo
      dingo | 12. 1. 2012 14:56

      Cibulku osmáhnout,přidat rýži,2-3 min.osmažit,přilít vodu,vložit hřebíček,osolit a na 18 min.na 180 C do trouby.Na 1 díl rýže dávám 1a1/2 dílu vody. Pak hrnec vytáhnu a vložím na hoďku pod peřinu. K cibulce můžeme ještě přidat anglickou,nebo špek.

    • madrovi1
      madrovi1 | 17. 11. 2011 09:35

      rýži mám nejradši,ale hlavně dušenou :)

    • jirka
      jirka | 11. 9. 2011 20:00

      nevíte někdo jak se délá rýže v troubě? :-)

    • teotka | 20. 3. 2011 07:55

      Mňam

    • blanka suarezova
      blanka suarezova | 31. 12. 2009 00:45

      lehke vareni ryze : 1 hrnek ryze, neproplachnu ji, 2 hrnky vody studene ,sul ,trochu cesneku.Do nizsiho kastrulku dam trochu oleje, ryzi trochu osmazim, ma zustat bila, a naleju do kastrulku vodu, osolim a pridam strouzek cesneku, az chytne var tak dam ryzi na nizky plamen asi 20 min a hotovo.

    • MIRKA AKRIM
      MIRKA AKRIM | 1. 12. 2009 08:42

      NEJHORSI JE RYZE Z PYTLIKU, ZAPACHA TO , LEPI SE TO, NO HRUZA.JA TAKY NEJDRIV CIBULKU OSMAZIM A PAK NA TO DAVAM RYZI. ALE NEDAVAM ZADNY BUJON ANI NIC PODOBNEHO, ALE JEN VODU A OSOLIM.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 10. 1. 2009 22:24

      Paní Mata Lolo, zkuste na tuku nejdřív osmažit cibuli a pak na cibulce orestujte (cca1 minutu) propláchnutou a usušenou rýži (po opláchnutí ji nechám cca 10 minut na sítku = voda okape a rýže uschne). Rýži pak po orestování zalévám vřelou OCHUCENOU vodou = slepičí nebo hovězí bujón, sůl, vegeta, sušená petrželka, atd. Viz.můj komentář ze dne 4.6.2007. Kdo takhle upravenou rýži ochutnal, jinou již nechce. Ani naše rodina si na rýži z pytlíku nepochutná.

    • Mata Lolo
      Mata Lolo | 9. 1. 2009 16:06

      Rýži připravuju velmi podobným způsobem, nejdříve si jí odsypu do hrnečků (např. 2) a pak pořádně propláchnu, krátce osmažím na tuku (např. máslo, hera) a přidám 1,5x více vody než rýže (= pokud mám 2 hrnečky rýže, přidám 3 stejné hrnečky vody, někdy o malinko méně, protože při proplachování mi často nějaká voda v rýži zbyde), osolím, přidám kousky cibule (popř. koření) a zakryju pokličkou. Jakmile se rýže začne vařit a objeví se první bublinky rychle stáhnu na menší teplotu a na mírném ohni vařím asi 20 min. (Rýži během dušení v žádném příadě nemíchat!) Na tuto "obyčejnou" rýži nedá naše rodina dopustit, na té z pytlíku si nikdo z nás nepochutná.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 13. 5. 2008 14:33

      Áno, Vlaďka, cibuľu ošúpem, ale nechám vcelku. Klinčeky = hřebíčky, máte pravdu : )))

    • Liška
      Liška | 13. 5. 2008 14:09

      Tento recept mi připomíná ještě jeden výborný. Najdete ho v přílohách jako "babiččina postelová rýže" a takto upravená rýže opravdu nemá chybu.

    • Vlaďka Daranská
      Vlaďka Daranská | 13. 5. 2008 14:04

      Děkuju za radu,paní Tereza! Ještě se zeptám-tu cibuli necháváte vcelku,jestli správně chápu a klinčeky jsou hřebíčky?:) To nevydržím,abych neturalku neuvařila už dneska k večeři...jsem zvědavá,jak mi to v tom hrnci dopadne!:)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 13. 5. 2008 13:24

      Vlaďka, ja ryžu natural krátko opražím na troške tuku, potom zalejem vodou, asi 2 cm nad ryžu. Priávam 1 cibuľu, do ktorej zapichnem zo štyri klinčeky. Zakryjem a pomaly dusím. Ak by sa vám zdalo, že máte vody málo, urobte do stredu vareškou jamku a dolejte horúcu vodu. Nemiešajte. Keď ryža vstrebe všetku vodu , nechám zakrytú asi 10-15 min dôjsť.

    • Vlaďka Daranská
      Vlaďka Daranská | 13. 5. 2008 13:19

      Též vařím rýži jako paní Danka..asi nejlepší postup,který znám.Častěji ji vařím ve vývaru z kuřecího masa a míchám ji s uvař.čočkou+smaženou cibulkou-díky téhle kombinaci jsem naučila manžela baštit rýži a to byl tedy úspěch:c).Když už jsme u vaření rýže-chci se vás zeptat,jestli máte zkušenost s vařením rýže natural...já ji občas používám,ale nedokážu ji uvařit,aniž by se mi neslepila v kucmoch.Nevíte,jak na ni?díky

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 13. 5. 2008 12:28

      Tak koukám, že jsem pěkný barbar. Rýži vařím jen tu ve varných sáčcích, alespoň že jsem si zvykla na tu parboild.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 12. 3. 2008 12:36

      Lenko, samozřejmě o klasické.

    • Olga
      Olga | 11. 3. 2008 20:40

      presne ako p.Danka Snášelová, robím ryžu aj ja.Nič sa nerozvarí ani nepripáli , stačí max.20min. na najslabšom ohni. Kupujem obyčajnú okrúhlu ryžu.

    • Di
      Di | 11. 3. 2008 19:54

      Lenko, takhle se připravuje "normální" sypaná rýže.

    • lenka
      lenka | 11. 3. 2008 19:18

      O jaké rýži se mluví?O rýži ve varných sáčcích,nebo o klasické?Děkuji za radu.

    • Gábina H
      Gábina H | 5. 6. 2007 10:30

      Rýži vařím jako Danka, na hrnek rýže 1,5 hrnku vody a vařím 20 minut pod pokličkou. Také se mi nikdy nerozvaří.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 4. 6. 2007 20:16

      Nejraději vařím rýži Parboil (nerozvaří se). Propláchnutou rýži nechám okapat a potom ji asi 2 min.restuji na osmažené cibulce. Pak ji zaliji vařící, ochucenou vodou = bujón, sůl, vegeta, curry, sušená petrželka. Voda má být dost slaná - rýže to snese. Na 2 hrnky rýže dávám necelé 3 hrnky vřelé ochucené vody. Vařím pod pokličkou na velice mírném ohni asi 15 min. Po uvaření rýži zamíchám. Kdo rýži ochutnal jinou již nedělá. Doporučuji vyzkoušet.

    • Dáša
      Dáša | 11. 2. 2007 16:23

      Jak se taková rýže z "postele" vaří?Díky za radu!

    • pepa
      pepa | 5. 2. 2007 13:56

      ... a nejlepší je rýže z "postele"nic se nepřipálí, rýže je měkká a krásně sypací

    • Anonym
      Anonym | 5. 12. 2006 10:26

      Rýži vařím jen v osolené vodě. Úplně nejlepší je rýže parboild, která se loupe speciálním způsobem, takže do rýžových zrníček přecházejí živiny ze slupek (obilek). Kromě toho se nerozváří.

    • iva křížkováiv
      iva křížkováiv | 2. 9. 2006 13:34

      Rýži dávám na cibulový zaklad.ještě ji trochu orestuji a zaliji vodou,

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
    Přílohy Rýže Oběd Smažení Rychlovka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Máslo Rýže Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nudle s cuketou a šunkou

    Nudle s cuketou a šunkou

    Chlebová placka snadno a rychle

    Chlebová placka snadno a rychle

    Celerový salát s jablkem

    Celerový salát s jablkem

    Olejová bábovka VII.

    Olejová bábovka VII.

    Levné a chutné cibulové brambory

    Levné a chutné cibulové brambory

    Jablečná bábovka - vláčná

    Jablečná bábovka - vláčná

    Lívanečky po našem - kynuté

    Lívanečky po našem - kynuté

    Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

    Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

    Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

    Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    34
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    28
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Dušená mrkev v mletém mase
    Dušená mrkev v mletém mase
    Dušená orient plec v pórku
    Dušená orient plec v pórku
    Dušená plec se zeleninou
    Dušená plec se zeleninou
    Dušená zelenina - rychle  a chutně
    Dušená zelenina - rychle a chutně
    Dušená zelenina s lanýži
    Dušená zelenina s lanýži
    Dušené bílé zelí
    Dušené bílé zelí
    • Recepty.cz
    • Dušená rýže
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí