Dušená plec se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec cca 350 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička rajský protlak vrchovatá
    • 120
      g rajče
    • 120
      g řapíkatý celer
    • 120
      g červená paprika
    • 120
      g brokolice růžičky
    • vývar dle potřeby
    • 3
      lžička chilli omáčka sladká
    • sojová omáčka - není nutná
    • 1
      lžička tandoora Masala, dle chuti, cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce rozvonět nasekaný česnek s protlakem a na čtvrtky pokrájeným velkým rajčetem a chilli sladkou omáčkou, přilijeme trošku vody (postačí 120 ml vývaru nebo vody) a dusíme cca 15 - 20 minut.
2
Poté přidáme k masu pokrájenou papriku, řapíkatý celer a dále dusíme do úplného změknutí masa a zeleniny na skus, kdy nakonec na maso se zeleninou posadíme růžičky brokolice, které přelijeme šťávou a dodusíme doměkka (na skus).
3
Vývaru doléváme během dušení po troškách, abychom nemuseli zahušťovat, na to nám postačí rozdušené rajče a cibule a pokud "utopíme mlynáře" zahustíme malým množstvím jíšky.
4
Podáváme s rýží, kuskusem, těstovinami, bramborem, noky...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: