Ledový salát jako příloha

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ledový salát - pevný, půl kusu
    • 1
      kelímek zakysaná smetana - 180 gramů
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
  • dále dle chuti:
    • zázvor čerstvě nastrouhaný
    • pepř mletý dle chuti
    • kopr čerstvě nasekaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychlazený ledový salát (polovinu hlávky) pokrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy.
2
Do kelímku se zakysanou smetanou nastrouháme česnek, přidáme sůl dle chuti a vidličkou dobře promícháme. Pokud chceme pikantnější chuť, přistrouháme i kousek čerstvého zázvoru a opepříme. Jestli máme rádi kopr, přidáme s česnekem i cca lžičku čerstvě nasekaného kopru.
3
Ochucenou zakysanou smetanu přidáme k pokrájenému salátu a vše dobře promícháme. Ihned podáváme.
4
Salát používáme jako osvěžující přílohu například ke smaženým řízkům, karbanátkům... nebo ke grilovanému masu. Pokud ho budeme používat jako součást klasické přílohy (brambory), postačí nám polovina pevného ledového salátu pro dvě osoby.
Zařazení: Slovník pojmů
Kategorie: Saláty Zeleninové
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Ledový salát Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Zázvor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: