Pečené brambory s brynzou a slaninou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks brambory typ A, B
    • olivový olej
    • 150
      g anglická slanina
    • 4
      ks šalotka
    • 200
      g bryndza
    • 1
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut, brambory musejí být měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Slaninu pokrájejte na nudličky, šalotky na kolečka. Slaninu opékejte na rozpálené pánvi dokřupava, v průběhu pečení přidejte lžíci olivového oleje a pokrájené šalotky a vše opečte dozlatova.
3
Upečené brambory načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a na každou dejte poctivou lžíci brynzy. Brambory posypte vypečenou slaninou se šalotkami a nasekanou pažitkou.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tip: Vyberte pokud možno stejně velké brambory, aby se všechny upekly stejnoměrně.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.