Pečená krůta s čočkovým salátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát
    • 1
      ks červená paprika
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 4
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 4
      snítka kerblík
    • 300
      g karotka
    • 150
      g červená čočka
    • 1
      ks cukrová řepa žlutá
    • 150
      g zelená čočka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce petrželka
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • 4
      ks šalvěj
    • 1
      kg krůta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
2
Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé ploše.
3
Maso osolte, opepřete, v pekáči na něj rozložte plátky slaniny. Podlijte vývarem a pečte při 190 °C, asi 40 minut. Pak odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a upečte.
4
Propláchněte čočku a každou zvlášť uvařte. Smíchejte je a ochuťte octem, solí a pepřem. Vmíchejte 2 lžíce oleje. Mrkev a řepu nakrájejte na kolečka, karotku nechte v celku.
5
Papriku nakrájejte na kostičky. Kolečka mrkve a řepy povařte 4 minuty v osolené vodě, nechte okapat a spolu s paprikou orestujte na zbylém oleji.
6
Směs přidejte do čočky. Ve vroucí osolené vodě uvařte do poloměkka karotku, pak ji poduste na pánvi s máslem. Podávejte

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: