Pečená kmínová krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti - plátek cca 220 g
    • sůl a pepř
    • 2
      lžíce kmín - hrubě drcený
    • 2
      ks cibule
    • voda na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice na stranách nařízneme, osolíme, jemně opepříme, z obou stran posypeme kmínem a položíme na pokrájenou cibuli do pekáčku. Podlijeme troškou vody, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut. Pak odklopíme, maso obrátíme a dopečeme doměkka a dozlatova, případně dle potřeby ještě podlijeme.
2
Podáváme s bramborovým či kynutým knedlíkem a špenátem nebo s čerstvým chlebem, hořčicí, cibulí a sklenicí chlazeného piva.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Plátky krkovičky bez kosti Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • Verča
    Verča |

    6. 10. 2016 11:34

    Prosím při jaké teplotě to mám péci a jak dlouho od obrácení. Děkuji jsem začátečník :o)

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    27. 9. 2015 08:55

    Senzace!! Krkovice byla jak dortík :-* v puse se jen rozplynula.

  • Simona
    Simona |

    22. 4. 2013 11:09

    Pekla jsem jí v neděli+špenát a knedle.Výborná.