• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Maso & ryby & mořské plody
    • Maso
    • Vepřové

    Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

    Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

    Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

    Vepřové kotlety plněné uherským salámem a sýrem

    Vepřové kotlety plněné uherským…

    Z vepřových kotlet odsekneme páteřní kosti, naplocho je středem nařízneme, vzniklý otvor naplníme tenkými kolečky salámu a tenkými plátky sýra ... více o Vepřové kotlety plněné uherským salámem a sýrem

    Roláda z vepřového masa

    Roláda z vepřového masa

    Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme,... více o Roláda z vepřového masa

    Vepřové na rajčatech s mangem

    Vepřové na rajčatech s mangem

    Z rajčat sloupneme kůžičku a nakrájíme na stejné díly stejně jako vypeckované mango. Maso nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme v oleji, přidáme cukr... více o Vepřové na rajčatech s mangem

    Sekaná pečeně

    Sekaná pečeně

    Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na... více o Sekaná pečeně

    30 minut
    Holandské řízky

    Holandské řízky

    Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého... více o Holandské řízky

    Pikantní vepřová játra

    Pikantní vepřová játra

    Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme.... více o Pikantní vepřová játra

    Smažené plněné kotlety

    Smažené plněné kotlety

    Kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a do každé z nich ostrým tenkým nožem nakrojíme kapsu, kterou uvnitř slabě potřeme solí. Slaninu nakrájíme na... více o Smažené plněné kotlety

    Kotlety po čínsku

    Kotlety po čínsku

    Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a... více o Kotlety po čínsku

    Plněné bramborové knedlíky

    Plněné bramborové knedlíky

    Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které necháme... více o Plněné bramborové knedlíky

    Vepřové na houbách

    Vepřové na houbách

    Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté troubě ... více o Vepřové na houbách

    Kotlety s česnekovými žampiony

    Kotlety s česnekovými žampiony

    Kotlety osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a orestujeme na rozpáleném oleji. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme... více o Kotlety s česnekovými žampiony

    150 minut
    Vepřový guláš

    Vepřový guláš

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme.... více o Vepřový guláš

    Vepřové medailonky s čínským zelím

    Vepřové medailonky s čínským zelím

    Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi... více o Vepřové medailonky s čínským zelím

    90 minut
    Vepřové závitky na smetaně

    Vepřové závitky na smetaně

    Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule... více o Vepřové závitky na smetaně

    Maso tří barev

    Maso tří barev

    Maso i játra očistíme, omyjeme a odřízneme tučné kousky. Solamyl přelijeme dvěma lžícemi vody a necháme stát. Asi po 10 minutách vodu slijeme. Do... více o Maso tří barev

    Vepřový řízek s holandskou omáčkou

    Vepřový řízek s holandskou omáčkou

    Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a... více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou

    Pikantní žebírka na grilu

    Pikantní žebírka na grilu

    Smísíme olej s chilli omáčkou, solí a pepřem. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka. Lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty nasypeme... více o Pikantní žebírka na grilu

    Moravský vrabec

    Moravský vrabec

    Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli... více o Moravský vrabec

    Pikantní masová směs

    Pikantní masová směs

    Na rozpálený olej vložíme špek, přidáme cibuli a česnek, necháme zpěnit. Poté přidáme nakrájené vepřové, uzené, klobásu. Osmahneme a podlijeme.... více o Pikantní masová směs

    Kotlety po spišsku

    Kotlety po spišsku

    Nastrouháme sýr, cibuli nakrájíme na kolečka, masox rozmačkáme do vína, rozpustíme máslo. Na oleji prudce osmahneme kotlety, přendáme do pekáčku,... více o Kotlety po spišsku

    Chalupářské maso

    Chalupářské maso

    Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přendáme do hrnce, ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme k masu, podlijeme, osolíme, posypeme... více o Chalupářské maso

    90 minut
    Segedínský guláš

    Segedínský guláš

    Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,... více o Segedínský guláš

    60 minut
    Rizoto po čínsku

    Rizoto po čínsku

    Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme. Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do... více o Rizoto po čínsku

    Vepřové kotlety v šunkové omáčce

    Vepřové kotlety v šunkové omáčce

    Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku... více o Vepřové kotlety v šunkové omáčce

    Francouzský plátek

    Francouzský plátek

    Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na... více o Francouzský plátek

    45 minut
    Kotlety na křenu

    Kotlety na křenu

    Kotlety jemně naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Opepříme, osolíme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Ve vývaru rozvaříme veku a... více o Kotlety na křenu

    45 minut
    Vepřové topinky

    Vepřové topinky

    Řízky odblaníme, naklepeme, mírně pomoučíme a na oleji prudce opečeme po obou stranách. Osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a... více o Vepřové topinky

    120 minut
    Vepřová roláda na rajčatech

    Vepřová roláda na rajčatech

    Maso omyjeme a rozkrojíme přes vlákno na stejnoměrný plát. Osolíme a potřeme hořčicí. Připravíme vaječnou omeletu do které zabalíme párek. Na maso... více o Vepřová roláda na rajčatech

    20 minut
    Vepřová kýta rytíře Fryduše

    Vepřová kýta rytíře Fryduše

    Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v... více o Vepřová kýta rytíře Fryduše

    Zbojnické kotlety

    Zbojnické kotlety

    Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety

    Vepřová pečeně se špenátem

    Vepřová pečeně se špenátem

    Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme.... více o Vepřová pečeně se špenátem

    75 minut
    Žebírko po mexicku

    Žebírko po mexicku

    Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregáno, sůl, pepř, vodu a med... více o Žebírko po mexicku

    Plněný vepřový bůček

    Plněný vepřový bůček

    Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu. Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na... více o Plněný vepřový bůček

    Brněnský drak

    Brněnský drak

    Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2... více o Brněnský drak

    45 minut
    Moravský divoký šíp

    Moravský divoký šíp

    Ze svíčkové a kýty nakrájíme menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu, prokládáme kolečky cibule, feferonkou a... více o Moravský divoký šíp

    Horalské ražniči

    Horalské ražniči

    Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly, nebo na špejle střídavě napichujeme plátky masa, sýra, cibule a rajčat.... více o Horalské ražniči

    Vepřové dušené v kapustě

    Vepřové dušené v kapustě

    Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.¨ Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a... více o Vepřové dušené v kapustě

    60 minut
    Kunětický rožeň

    Kunětický rožeň

    Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. Na rozpáleném oleji zvolna opékáme tak,... více o Kunětický rožeň

    Kotlety plněné šunkou a sýrem

    Kotlety plněné šunkou a sýrem

    Do kotlet prořízneme kapsy. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami. Opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a... více o Kotlety plněné šunkou a sýrem

    Kotlety po vinařsku

    Kotlety po vinařsku

    Kotlety jemně naklepeme, mírně odkrojíme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Zakápneme olejem a po odležení opečeme na roštu z... více o Kotlety po vinařsku

    Čínské vepřové kostky

    Čínské vepřové kostky

    Maso nakrájíme na menší kostky. Smícháme cukr, sójový olej, sójovou omáčku, solamyl a sůl. S touto směsí maso promícháme a necháme asi hodinu uležet.... více o Čínské vepřové kostky

    Vepřový jazyk na česneku

    Vepřový jazyk na česneku

    Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme... více o Vepřový jazyk na česneku

    Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do... více o Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Paella

    Paella

    Maso, cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme na rozpálený olej. Osolíme a okořeníme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dusíme asi 30 minut. V... více o Paella

    Dudácký guláš

    Dudácký guláš

    Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, česnek, slaninu a papriku. Vše zalijeme vodou, dochutíme a vaříme asi... více o Dudácký guláš

    Vepřová kýta Moravanka

    Vepřová kýta Moravanka

    Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Plátky masa obalíme ve strouhance a vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče,... více o Vepřová kýta Moravanka

    Plněné medailonky

    Plněné medailonky

    Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj 1 lžíci citronové kůry. Citron pak nakrájíme na plátky. Smícháme jemně nasekanou petželku,... více o Plněné medailonky

    Smažené masové kuličky

    Smažené masové kuličky

    Cibuli nakrájíme na kostičky. Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší... více o Smažené masové kuličky

    Korsické závitky

    Korsické závitky

    Maso nakrájíme na 16 kousků, lehce naklepeme, okořeníme, přidáme lístek šalvěje, kousek šunky a pevně zavineme do plátku anglické slaniny. Závitky po... více o Korsické závitky

    Kaftedakia

    Kaftedakia

    Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře promícháme a osolíme. Ze směsi... více o Kaftedakia

    • 1
    • 2
    • 3
    • ...
    • 44
    • Další stránka

    Další podobné recepty

    60 minut
    Selská směs

    Selská směs

    Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a... více o Selská směs

    Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

    Pečené vepřové plátky v debrecínském…

    Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4... více o Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

    Cibulovo-česneková plec

    Cibulovo-česneková plec

    Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo... více o Cibulovo-česneková plec

    Majoránkové karbanátky

    Majoránkové karbanátky

    Z rohlíků odebereme kůrku, nakrájíme na plátky a zalijme smetanou. Prochladlé brambory dáme do mísy, důkladně rozšťoucháme a necháme úplně vychladnout... více o Majoránkové karbanátky

    Dušené maso se žampiony

    Dušené maso se žampiony

    Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před... více o Dušené maso se žampiony

    Přírodní maso se zeleninou

    Přírodní maso se zeleninou

    Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti, necháme cca půlhodiny odležet a pak za občasného promíchání osmažíme dozlatova.... více o Přírodní maso se zeleninou

    30 minut
    Medailonky v zelenině

    Medailonky v zelenině

    Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou... více o Medailonky v zelenině

    Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

    Česnekovo-slaninová roláda s…

    Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití. V... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

    45 minut
    Vepřová panenka na slanině

    Vepřová panenka na slanině

    Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím,... více o Vepřová panenka na slanině

    60 minut
    Jelítková roládka

    Jelítková roládka

    Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit. Následně přidáme vymačkané jelítko a... více o Jelítková roládka

    15 minut
    Bůček pečený na zelí

    Bůček pečený na zelí

    Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky... více o Bůček pečený na zelí

    Marinované plátky s bramborem-zapečené

    Marinované plátky s bramborem-zapečené

    V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes... více o Marinované plátky s bramborem-zapečené

    Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

    Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

    Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili... více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

    90 minut
    Šlehačková sekaná

    Šlehačková sekaná

    Mleté maso se smíchá s vegetou a tekutou šlehačkou, pořádně se promíchá a nechá se nejméně 24 hodin odležet v chladu. Z tohoto "těsta" se udělají... více o Šlehačková sekaná

    Banánovo-nivové řízky

    Banánovo-nivové řízky

    Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme plátkem Nivy a plátky... více o Banánovo-nivové řízky

    Kapsy se zeleninou ala svíčková

    Kapsy se zeleninou ala svíčková

    Cibuli si pokrájíme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky. Vše na kousku másla orestujeme dorůžova. Do kotlet (prsíček) si... více o Kapsy se zeleninou ala svíčková

    Tandoori masové nudličky - minutka

    Tandoori masové nudličky - minutka

    Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme a necháme krátce odležet. Přidáme vejce, solamyl a sůl dle chuti, promícháme a nudličku po nudličce... více o Tandoori masové nudličky - minutka

    Zbojnické kolínko

    Zbojnické kolínko

    Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,... více o Zbojnické kolínko

    Moravský flamendr

    Moravský flamendr

    Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme... více o Moravský flamendr

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Česnekovo-houbový guláš

    Česnekovo-houbový guláš

    Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky.... více o Česnekovo-houbový guláš

    Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou

    Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou

    Vykoštěný kuřecí plát nasolíme z obou stran,položíme ho kůží dolů na alobal nebo pečící folii a pomažeme ho mletou směsí. Mletá směs:mléko, koření a... více o Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou

    Maso s paprikovou omáčkou

    Maso s paprikovou omáčkou

    Maso pokrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, které osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Maso s paprikovou omáčkou

    30 minut
    Tortilly s masovo-zeleninovou směsí

    Tortilly s masovo-zeleninovou směsí

    Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova ze všech stran. Maso... více o Tortilly s masovo-zeleninovou směsí

    Moravský vrabec

    Moravský vrabec

    Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli... více o Moravský vrabec

    80 minut
    Vepřový špíz s bramborem ve slupce

    Vepřový špíz s bramborem ve slupce

    Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v... více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce

    Medové maso se zázvorem a hruškou

    Medové maso se zázvorem a hruškou

    Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet. Marináda: smícháme... více o Medové maso se zázvorem a hruškou

    Cuketovo - masová směs

    Cuketovo - masová směs

    Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, okořeníme dle chuti, osolíme a zasypeme škrobem (lze i kukuřičným). Promícháme a dáme smažit na pánev s... více o Cuketovo - masová směs

    Živánská

    Živánská

    Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme... více o Živánská

    Sedlácké karé (kotleta) - minutka

    Sedlácké karé (kotleta) - minutka

    Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je potřeme rozetřeným (nastrouhaným... více o Sedlácké karé (kotleta) - minutka

    Doporučujeme

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Poslední sledované recepty

    58
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    47
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    43
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    43
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    34
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda

    Zajímavé články

    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Blesk pro ženy Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz Zahřejí a budou vám slušet: Oversized svetry jsou hitem podzimu

    Zahřejí a budou vám slušet: Oversized svetry jsou hitem podzimu

    Dáma.cz 9 nejčastějších důvodů, proč ženám padají vlasy? A co s tím dělat?

    9 nejčastějších důvodů, proč ženám padají vlasy? A co s tím dělat?

    Ženy.cz 15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Louis CK se vrací a má nabito aneb Stand-up komik, kterého z vrcholu sestřelila kampaň #metoo

    Louis CK se vrací a má nabito aneb Stand-up komik, kterého z vrcholu sestřelila kampaň #metoo

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    • Recepty.cz
    • Maso & ryby & mořské plody
    • Maso
    • Vepřové
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace