Kýta v žampionové omáčce

moje hodnocení: 0

3.9

hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek nebo slanina, cca
    • 1
      lžíce olej
    • snítka tymiánu dle chuti
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 200
      g čerstvé žampiony cca
    • jíška nebo hladká mouka rozmíchaná v trošce vody
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na dosklovata osmaženou cibuli na jemně pokrájeném špeku s olejem. Po osmažení masa přidáme snítku tymiánu a nasekaný česnek, který krátce osmažíme a necháme rozvonět. Přisypeme na plátky nebo klínky pokrájené žampiony, které podhrneme pod plátky masa a necháme je cca 2 - 3 minuty osmažit a povadnout. Přilijeme vývar, tolik, aby byly plátky ponořené a dusíme do změknutí masa. Omáčku dochutíme solí a pepřem dle chuti, vyndáme větvičku z tymiánu, vývar dolijeme, je-li třeba dle požadovaného množství, zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a mouky a krátce provaříme.
2
Podáváme s rýží, noky, bramborem či knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.