• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Výborný losos
    Napište svůj komentář k receptu

    Výborný losos

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výborný losos
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
    • Losos
      • 1
        ks losos celý, divoký
      • 3
        ks rajčata
      • 2
        ks paprika - bílá
      • sůl
      • pepř mletý
      • olivový olej
      • citronová šťáva
    • Bylinkové máslo
      • 50
        g máslo
      • pažitka nasekaná
      • 1
        stroužek česnek prolisovaný
      • bazalka
      • sůl
      • pepř mletý
    • Příloha
      • brambory vařené/ americké

    Postup přípravy receptu

    1
    Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové máslo - máslo pokojové teploty rozetřeme s pažitkou, česnekem, bazalkou, solí a pepřem. Rajčata a papriky nakrájíme na slabé plátky a na rozehřátém másle mírně podusíme. Do zapékací mísy dáme podušenou zeleninu a na ní položíme podkovy lososa. Dáme do vyhřáté trouby (na max.) a pečeme maximálně 15 minut. Na každou podkovu pak dáme lžičku bylinkového másla a podáváme ihned, nejlépe s americkými brambory (brambory pokrájíme na 1/4, osušíme, dáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 3/4 hodiny - zkusíme, jestli už jsou hotové, sypu speciálním kořením na americké brambory).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Výborný špenátek

    Výborný špenátek

    Výborný kuskus

    Výborný kuskus

    Výborný dresing

    Výborný dresing

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Vik
      Vik | 29. 11. 2015 11:57

      Vynikající recept.

    • Eva
      Eva | 15. 10. 2011 11:29

      Moc dobrý recept!

    • dan nema
      dan nema | 13. 6. 2010 19:19

      zkoušel jsem a musím říct VÝBORNÉ

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Citronová šťáva Losos Máslo Olivový olej Paprika - bílá Pažitka Pepř mletý Rajčata Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pizza - základní těsto

    Pizza - základní těsto

    Křupavý bůček

    Křupavý bůček

    Vídeňské ořechové rohlíčky

    Vídeňské ořechové rohlíčky

    Plněná veka II.

    Plněná veka II.

    Hermelín v listovém těstíčku

    Hermelín v listovém těstíčku

    Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

    Těstovinový salát s nakládanou…

    Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

    Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

    Sushi s lososem

    Sushi s lososem

    Těsto na domácí chleba

    Těsto na domácí chleba

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    36
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    29
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Výborný kuřecí salát
    Výborný kuřecí salát
    Výborný kuřecí salát II.
    Výborný kuřecí salát II.
    Výborný kuskus
    Výborný kuskus
    Výborný narozeninový dort
    Výborný narozeninový dort
    Výborný špenátek
    Výborný špenátek
    Výborný těstovinový salát s vejcem
    Výborný těstovinový salát s vejcem
    • Recepty.cz
    • Výborný losos
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí