Bábovka s jablky a ořechy

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 55
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce celá
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      hrnek jablka nadrobno nakrájená
    • 1
      hrnek vlašské ořechy nadrobno nasekané
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek mléko vlažné
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je to opravdu pochoutka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • linda klein
    linda klein |

    27. 10. 2015 10:39

    Babovka je vlacna, chutove dobra, ale skutecne prilis mastna. Priste olej nedam vubec nebo jen 1/4 hrnku. Mleko jsem nedavala, testo bylo dostatecne tekute. Pridala jsem asi 1/4 hrnku mouky, nasekane orechy, skorici a rum. Nekdy zopakuji :-)

  • Lenka Hanáčková
    Lenka Hanáčková |

    17. 7. 2012 22:30

    upekla jsem ji přesně podle receptu, komentáře jsem si bohužel přečetla až když byla v troubě.. a opravdu to chce méně oleje.. ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    8. 1. 2011 22:59

    Mouky dávám více, cukr ubírám a olej taky. Přidávám skořici a rum. Pak je výborná

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    26. 1. 2010 18:05

    Dělala jsem z polohrubé mouky,také jsem jí přidala a oleje méně. Je výborná. 1.

  • Andrea Holečková
    Andrea Holečková |

    15. 1. 2010 09:58

    bábovka je skvělá,také jsem přidala půl hrnku mouky navíc a vylepšila skořicí a trochou nasekaných ořechů.Dávám za 1!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    19. 10. 2009 08:55

    Bábovka byla chuťově výborná,ale na můj vkus moc mastná. Měla jsem si přečíst pořádně komentáře a dát méně oleje. Příště vyzkouším. Dávám za 2.

  • Lucie Kadeřábková
    Lucie Kadeřábková |

    7. 9. 2009 14:15

    Bábovku jsem také připravila z většího množství polohrubé mouky a s jen trochou oleje a výsledek parádní. Bábovka je opravdu dobrá, není vůbec suchá. Nastrouhaná jablka důkladně vymačkat od přebytečné šťávy, jinak bude bábovka jakoby nedopečená! Recept doporučuji!

  • Jana Arltová
    Jana Arltová |

    5. 9. 2009 09:05

    Výborná,měla jsem plnou formu,bála jsem se,že při pečení přeteče. Dala jsem ji na plech. Nic se tím nepokazilo. Dopadlo to na jedničku!

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    12. 7. 2009 11:08

    Výborná bábovka. Taková mokrá, přidala jsem navíc rozinky a dala 2 hrnky polohrubé mouky,jinak podle receptu.

  • Ferda Mravenec
    Ferda Mravenec |

    27. 4. 2009 04:38

    Tak ta teda nema chybu - jeste jsem ji vylepsila rozinkami ( v rumu macenymi) a sla primo do ledvin:-) davam za 1*

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    27. 3. 2009 11:43

    Po přečtení komentářů jsem upravila recept tak, že jsem dala dva hrnky polohrubé mouky, jen lžíci oleje (příště ho tam nedám vůbec) a rozinky. Pekla jsem velmi pomalu cca 50 min. Bábovka byla vysoká, výborná, vláčná a chutná. Vyklopit šla také dobře (forma vymazaná sádlem a vysypaná polohrubou moukou). Děkuji za recept.

  • Lenka Nerudová
    Lenka Nerudová |

    24. 3. 2009 20:27

    No, tak - protože jsem si přečetla Vaše názory - musím reagovat...bábovka není vůbec suchá, ani mazlavá - jak někdo psal...dala jsem více mouky o půl hrnku....a je úžasná, ještě horkou mi ji tady berou pod rukama. manželovi jsem ji donesla až do vany...a večeřet prý bude právě tu bábovku :-))) výborná - dávám jedničku....a voní po celém domě

  • Lenka Nerudová
    Lenka Nerudová |

    24. 3. 2009 19:33

    no, tak právě se ta krasavice nachází v troubě :-) pomýšlela jsem původně také na skořici, ale nakonec jsem se řídila receptem...jen mouky mi připadalo málo na tolik oleje a cukru,t akže jsem přidala ještě půl hrníčku...hned jak ji z trouby vytáhneme, ochutnáme, napíšu :-) ale vonííí to tuuu

  • Martina Korychová
    Martina Korychová |

    23. 3. 2009 20:06

    Tak holky, teď jsem bábovku ochutnala. JE VINIKAJÍCÍ!!! Přidala jsem ještě kousky hořké čokolády a je to veliká dobrota :-))) S tou moukou je pravda, že je lepší polohrubá a dala jsem také 2 hrnky.

  • IVETA HRUSKOVA
    IVETA HRUSKOVA |

    17. 3. 2009 19:48

    tuhle babovku jsem pekla uz snad stokrat. Je naprosto vyborna. Nejlepsi je na druhy den...teda pokud vydrzi

  • jana f.
    jana f. |

    6. 3. 2009 19:30

    VÝBORNÁ, neměla chybu,druhý den jsem musela péct znova...

  • alenaE -
    alenaE - |

    2. 3. 2009 20:24

    upekla jsem a je opravdu vyborna,dala jsem polohrubou mouku a byla jako pericko,davam 1!

  • Kateřina Reinoldova
    Kateřina Reinoldova |

    23. 2. 2009 18:38

    Bábovka měla u nás doma měla ohromný úspěch. Moc děkuji za skvělý recept :o).

  • Eva Vlasáková
    Eva Vlasáková |

    22. 2. 2009 18:31

    Také jsem podle rady dala víc mouky a je opravdu moc dobrá.Díky za recept

  • Zuzana Válková
    Zuzana Válková |

    20. 2. 2009 17:42

    Tak u mně to dopadlo stejně :-( Mokrá, jakoby nedopečená. Dobré to tedy nebylo :-) Taky nevím, kde jsem udělala chybu.

  • Kveta sodomova
    Kveta sodomova |

    12. 2. 2009 12:11

    tak nevim kde je chyba a v cem ale po upeceni je to nejak mokre a vypada to skoro nedopecene...pekla jsem to skoro 50 min. dle meho nazoru teda nic moc.

  • Ferda Mravenec
    Ferda Mravenec |

    8. 2. 2009 03:55

    Tak ta nema chybu a rovnou do ledvin:-)

  • Mirka Wiesnerová
    Mirka Wiesnerová |

    5. 2. 2009 10:24

    vyborna, nevydrzela ani do vecera :-)

  • Jana Kudrová
    Jana Kudrová |

    1. 2. 2009 09:06

    moc dobrá bábovka,akorát jsem dala podle rady více mouky, ale jinak moc dobrý recept.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    30. 1. 2009 16:07

    hmm... zkusila jsem do dortový formy a zklidila úspěch! udělala jsem jí z takovejch těch kyselejších jablek... *mmm* xD

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    17. 12. 2008 20:07

    Dnes jsem babovku delala podruhe, ale trochu jinak - mela jsem jen 1 a 1/2 jablka a tak jsem do testa pridala 1 banan. A nebudete mi verit - babovka je vyborna. Doporucuji vyzkouset.

  • Veronika Frydrychová
    Veronika Frydrychová |

    12. 12. 2008 08:48

    Moc děkuji za recept. Dala jsem mouku dle potřeby což bylo asi 1 a půl až 2 hrnky přidala skořici a super. Pekla jsem na 160 stupňů asi hodinu (krásně se propeče). Příště zkusím místo prášku do pečiva dát prášek do perníku.

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    7. 12. 2008 12:03

    moc moc dobrá jen bylo strašně řídké těsto tak jsem tam přidala jeetě hrnek mouky ale zaměnila jsem ji za polohrubou a jablka jsem nastrouhala na hrubém struhadle a ořechy umlela jo a chce opravdu hodně prsty vymazat formu jinak dávám za jedna je rychlá snadná výborná

  • jarmila krskova
    jarmila krskova |

    2. 12. 2008 11:01

    Olgo, mockrat dekuji. Vami doporucena babovka je opravdu vytecna ;-)

  • Simča B.
    Simča B. |

    29. 11. 2008 23:43

    Opravdu velmi dobrá, přítel se olizoval až za ušima, dávám 1

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    29. 11. 2008 20:15

    Jarmilka, ja som túto bábovku síce nerobila, ale podľa receptu sa mi zdá, že je tam veľa oleja, aj cukru a málo múky, tej by som dala aspoň 1 aj1/2 hnku.Ja som dnes robila Bábovku s jablkami a škoricou , ktorá je tiež z tejto stránky a tá nemá chybu. Je ľahká, nadýchaná a pridala som za hrsť sekaných orechov, ktoré nie sú v recepte a bolo to vynikajúce. Skúste túto bábovku, tá vás určite nesklame.

  • jarmila krskova
    jarmila krskova |

    29. 11. 2008 11:04

    Tak moje babovka byla krasna jen do chvile, dokud jsem ji nenakrojila. Vubec se nepovedla, je jako kdyby syrova (rekla bych ze spis mokra?) - v troube byla tak dlouho, ze ve skutecnosti nemuze byt nedopecena. Je mi to moc lito, nevim, co jsem skazila.. mozna velky hrnek? Fakt je, ze tohle byl muj prvni "hrnickovy" recept v zivote a asi i posledni ;-(

  • Lydie pochvalovská
    Lydie pochvalovská |

    28. 11. 2008 06:19

    Bábovka byla dobrá,ale připadala mně moc mastná.Můžu dát méně oleje,třeba jen 1/4 hrnku?

  • Jana Popelová
    Jana Popelová |

    26. 11. 2008 19:32

    Právě jsem dopekla. Vůně teda krásná, přidala jsem dle rad trochu té skořice. Jsem moc zvědavá na chuť. Věřím, že nezklame a bude skvělá. Díky.

  • Jana Andrlová
    Jana Andrlová |

    26. 11. 2008 15:26

    Právě jsem dopekla a ještě horku ochutnala. Dala jsem polohrubou mouku a přidala lžičku skořice. Bábovka je vynikající a díky skořici i krásně voní. Dávám za 1.

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    24. 11. 2008 12:14

    Prave jsem babovku vyklopila z formy a vypada skutecne krasne. Nemela jsem mouckovy cukr a tak jsem pouzila cuk krupice.Uvidime jak bude chutnat.

  • Irena Švingerová
    Irena Švingerová |

    19. 11. 2008 19:53

    Zdravím všechny, bábovka je opravdu skvělá.Chtěla jsem překvapit rodiče a připravit jim něco, co neznají a nedělají a podařilo se - nedožila ani druhého dne :-).Dííky.

  • Michaela Štědronská
    Michaela Štědronská |

    18. 11. 2008 10:20

    Výborná,vláčná,jemná,skvělá chuť.Pekla jsem v dortové formě,i tak moc dobré se šlehačkou navrch.

  • Benova Lenka
    Benova Lenka |

    17. 11. 2008 21:26

    Dnes som piekla, bábovka je vynikajúca, je doopravdy ako sa píše v komentároch vláčna a šťavnatá. Pridala som hrozienka, 2KL škorice. Takže nemám čo dodať.

  • Simírka :o)
    Simírka :o) |

    15. 11. 2008 16:46

    Jablíček mám ze své zahrádky moooře, tak jdu na to. Pak dám vědět, jaká bábovka byla :-)

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    13. 11. 2008 06:10

    Výborná,zasloužená jednička!

  • Lucie Szücsová
    Lucie Szücsová |

    10. 11. 2008 06:19

    Moooooc dobrý, místo ořechů jsem dala hrozinky. Taky jsem použila polohrubou mouku. Tento recept má za 1.

  • Jenda Kuchtik
    Jenda Kuchtik |

    9. 11. 2008 12:00

    Naprosto skvjelá :-)) Použili jsme polohrubou mouku a dávkování o 1/2 dávky větší, protože máme velkou formu. Bábovka je vláčná, chuťově velmi výrazná. Kousky jablek, skořice a ořechy v těstě, dělají tuhle bábovku číslo jedna v této třídě. Myslím, že těsto by sneslo pečení na plechu. Příště to takhle vyzkoušíme včetně čokoládové hořké polevy.

  • Eva P.
    Eva P. |

    5. 11. 2008 14:57

    Vlacna, moc dobra !

  • Alice Nušlová
    Alice Nušlová |

    7. 5. 2008 20:43

    Naprosto úžasná bábovka! Přidala jsem ještě dvě lžičky skořice a msíto hladké mouky jsem použila polohrubou a povedla se. Dávam 1 a moc děkuji za recept.

  • Jana Šrámková
    Jana Šrámková |

    3. 4. 2008 17:43

    Moc dobrá. Do půlky jsem přidala kakao. Příště musím dělat ze dvou dávek, hned zmizela :)

  • Alice
    Alice |

    2. 2. 2008 18:23

    jednoznačně super

  • Regina
    Regina |

    29. 1. 2008 12:44

    Zdravim. Jak dlouho se babovka pece a na kolik stupnu?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2007 10:03

    Bábovečka jedna báseň i tak chutnala.Krásně šla vyklopit,pořádně jsem vymazala formu.Receptík má za 1!!!

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    16. 11. 2007 11:09

    Neměla jsem ořechy,místo toho sem přidala kokos a strouhanou čokoládu.Jablka jsem nechala na kostičky.Je to opravdová mňamka!Přítel řekl,že si vezme KOUSEK do práce a zmizelo půl bábovky :) dávám za 1

  • Anonym
    Anonym |

    20. 9. 2007 15:49

    Zkusíme a uvidíme

  • Honza
    Honza |

    28. 8. 2007 08:25

    Dobrá, jdu recept vyzkoušet jako svoji prvotinu rovnou na tchýniny 50iny :)

  • Anonym
    Anonym |

    24. 8. 2007 20:28

    chutove dobra, ale nepodarilo se mi ji vyklopit z formy

  • Věra Tyrnerová
    Věra Tyrnerová |

    13. 4. 2007 19:39

    Pekla jsem už několikrát, je opravdu vynikající

  • Pavel.M
    Pavel.M |

    28. 2. 2007 12:42

    Dnes jsem vyzkoušel tento recept,ktery me velmi zaujal,vše jsem udělal podle receptu jen jsem ještě přidal hrstku sultánek a do druhé poloviny těsta jsem zkusil přidat 6 lžiček rozpustné kavy(neměl jsem kakao).Vysledek vynikajici-bábovka je vláčná,jemná chutově velmi dobrá 1+++

  • Lajka
    Lajka |

    26. 1. 2007 14:45

    Zdravím, môj pokus o túto bábovku nedopadol najlepšie, pretože sa neupiekla, to cesto je podla mna velmi tekuté,snad nabuduce vyjde lepsie:)

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    20. 1. 2007 19:06

    Tak dnes jsem přidala směs Jablkový závin od Kotany a bábovka byla chuťově výraznější a kousky jablek v tmavším těstě vynikly. Taky jsem podle doporučení z jiného komentáře zde nemíchala mouku zbytečně dlouho, jen aby se dobře vpracovala do těsta (používám hnětač na robotu) a nebyla tak mazlavá, jak jsem psala minule a vyběhla. Prostě výborná.

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    10. 1. 2007 09:21

    Chuťově zajímavá, jen mi vyšla dost mazlavá a moc nevyběhla. Postupovala jsem přesně dle receptu a příště zkusím přidat tu skořici a taky mě napadly rozinky, třeba místo těch ořechů. Díky za recept. Zařazuji do vlastní kuchařky.

  • Maki
    Maki |

    7. 1. 2007 16:35

    Bábovky máme moc rádi a tato je fantastická, nadýchaná prostě super. Místo jablek ( neměla jsem) jsem pomačkala 2 banány. Příště dám ty banány. Bábovka se velmi dobře vyklopila. dávám za 1!!!

  • Eva P.
    Eva P. |

    21. 11. 2006 14:36

    Moc dobra, vlacna. Zopakuji.

  • Misa.H
    Misa.H |

    3. 11. 2006 16:20

    Tak jsem právě dopekla a jsem dost překvapená tou zvláštní chutí - skvělá a originální, čekala jsem chuťově něco jako štrůdl, ale je mnohem lepší. Akorát jsem přidala trochu mouky a trošku skořice.

  • Kleo
    Kleo |

    12. 9. 2006 06:59

    Dávala bych polohrubou mouku, pokud jsou šťavnatá jablka - zůstává trošku mazlavější, ale chuťově dobrá

  • martina
    martina |

    12. 6. 2006 06:29

    Bábovka je fakt výborná!!!!!!!!!!!!!!!

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    24. 5. 2006 21:20

    tak jsem ji právě ochutnala a je fakt dobrá a šťavnatá. Je to poprvé, kdy jsem pekla nějakou buchtu, tak mám radost, že se povedla. A je docela jednoduchá a rychlá.

  • Ivana Šejbová
    Ivana Šejbová |

    1. 5. 2006 17:57

    jsem kuchařka začátečník a tohle jsem zvládla v pohodě a výsledek naprosto fantastickej doporučuju!!!!

  • Fleur
    Fleur |

    30. 9. 2005 22:47

    Výborné

  • Radka Kleckova de Ochoa
    Radka Kleckova de Ochoa |

    18. 8. 2005 02:21

    Nebojte se ty jablka nastrouhat,buchta m krasne vykyne i takto,akorat se snich musi ymackat stava.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 8. 2005 07:57

    Děkuji moc za rady,asi dnes vyzkouším.Ještě prosím,opravdu je to možné dělat bez toho tuku?Nebude to suché nebo tvrdé?!Trošku se bojím...

  • autorka receptu
    autorka receptu |

    24. 6. 2005 15:11

    Estel, neboj se šlehat vajíčka celá, v ingrediencích je prášek do pečiva a ten opravdu zaručí, že je bábovka nadýchaná. Jinak jablka bych opravdu krájela na kouskdy a nestrouhala - jednak to může změnit celkovou chuť a trochu bych se v tomto případě bála, že bábovka nebude nadýchaná a to i kdybys šlehala zvlášť bílky a žloutky.

  • Di
    Di |

    23. 6. 2005 16:46

    U těst, kde se šlehají vajíčka, šlehám vždy bílky a žloutky zvlášť a přidávám do obojího cukr. Pak dám do žloutků další ingredience (někdy ne všechny, aby to nebylo tuhé), smíchám a dodám vše ostatní. Těsto je potom hodně nadýchané. Ale myslím si,Estel, že nic nezkazíš, když budeš rovnou šlehat celá vajíčka s cukrem. Strouhaná jablka jsem nezkoušela, možná ty kostičky mají svůj účel. Ale klidně to vyzkoušej, určitě se nic nestane.

  • estel
    estel |

    23. 6. 2005 15:26

    Di!Můžu se zeptat,jestli ty vajíčka mícháš dohromady nebo šleháš zvlášť.A taky jestli ty jablka mohou být nastrouhaná,myslím,že to bude lepší.

  • Di
    Di |

    22. 6. 2005 10:12

    Podobnou bábovku peču, je opravdu moc dobrá. V mém receptu není olej ani mléko, takže je taková dost dietní. Pro srovnání uvádím svoje ingredience:180 g cukru (i méně včetně vanikového), 3 celá vejce, 180 g mouky půl hladké a půl hrubé, 1/2 prášku do pečiva, půl lžičky skořice, 3-4 jablka na kostičky, grst nasekaných ořechů.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2005 09:54

    Asi už z těch dobrot zblázním....