Řezy s vaječným likérem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kamyla

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce voda 2 - 3
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • džem na potření
  • Krém
    • 750
      ml mléko
    • 3
      balení vanilkový pudink
    • cukr dle chuti
    • 200
      ml vaječný koňak
    • 250
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
  • Pařížská šlehačka
    • 2
      kelímek šlehačka ke šlehání (min 31%)
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 20
      g máslo 10 - 20

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Těsto:**
2
Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do pečiva a kakaa a lehce zašlehat sníh. Péct na velkém plechu. Po zchladnutí potřít džemem.
3
**Krém:**
4
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který osladíme dle chuti (já dávám sladidlo, aby řezy nebyly tak kalorické). Hned po odstavení do horkého pudinku přidáme vaječný koňak a necháme zchladnout. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a za stálého šlehání postupně přidáváme pudinkovou hmotu.
5
**Pařížská šlehačka:**
6
Připravujeme den předem. Uvaříme šlehačku s ledovými kaštany a po odstavení do horké šlehačky dáme máslo, aby se lépe vyšlehala. Dáme přes noc do lednice. Druhý den vyšleháme a dáme na korpus s krémem.
7
Zdobíme čokoládovou polevou a trochou vaječného koňaku.
8
Tento recept není přímo můj, našla jsem ho v časopise a moc zachutnal nejen mně, ale i těm, co ochutnali.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    12. 2. 2015 13:39

    Testo je krasne nadychane a vlacne hned ale druhy den je lepsi hlavne v tom ze se ten krem a marmelada s tim korpusem spoji ja zkusila par kosku nakrojit a rozjizdelo se mi to ale je to hrozna namina ten krem je opravdu bozi :) <3

  • Denisa
    Denisa |

    10. 2. 2015 11:07

    Dnes jdu zkusit ;-)

  • drahus
    drahus |

    19. 2. 2014 08:30

    dole je piskot a ten je mekky hned, ale prolzeny je dycky lepsi

  • Hancza
    Hancza |

    18. 2. 2014 16:39

    Prosím o zkušenost. Je těsto vláčné hned první den nebo je lepší řezy upéct a potřít krémem den předem? Díky za rady :-)

  • Kamyla
    Kamyla |

    19. 7. 2013 10:24

    peču obvykle na 160-165°C, ale čas Vám nepovím Nikdy jsem to neměřila a každá trouba je jiná. Zkouším špejlí. Pokud těsto odpadává od stran a špejle se nelepí, šup s ním ven ;-) !

  • Monica
    Monica |

    9. 7. 2013 13:04

    Prosím, poradíte mi? Jak dlouho a na kolik stupňů se peče těsto v troubě? Chci řezy zkusit, ale nejsem zkušená, tak prosím o radu Děkuji M.

  • Delarue
    Delarue |

    15. 11. 2012 17:26

    váborné, co dodat :-P

  • Jennysa
    Jennysa |

    3. 5. 2012 11:50

    Jsou absolutně vynikající, zrovna zítra je budu dělat pro přítele k narozkám ale ne jako řezy ale do tvaru srdíčka jako dortík, tak doufám,že se povedou. <3

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    29. 10. 2011 17:16

    Znám a jsou moc dobré ;-)

  • Ladia -
    Ladia - |

    17. 6. 2010 20:02

    Řezy

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 6. 2010 15:03

    To vypadá dobře :-p

Abecední seznam: