• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dunajské vlny s třešněmi
    Napište svůj komentář k receptu

    Dunajské vlny s třešněmi

    autor: Emílie M.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dunajské vlny s třešněmi
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • těsto
      • 250
        g hera
      • 200
        g moučkový cukr
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 5
        ks vejce
      • 375
        g hladká mouka
      • 150
        ml mléko
      • 1
        ks prášek do pečiva
      • 20
        g kakao
      • 2
        ks kompotované třešně
    • krém
      • 120
        g máslo
      • 200
        g moučkový cukr
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 250
        g měkký tvaroh
      • 1
        ks citronová šťáva šťáva z 1/2 citronu
    • poleva
      • 400
        g čokoláda na vaření
      • ztužený tuk

    Postup přípravy receptu

    1
    Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka, Přidáme zbylý sníh, mouku a spráškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
    2
    Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečícím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160°C asi 45 minut.Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
    3
    Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout.Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do 2. dne
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dunajské vlny

    Dunajské vlny

    Rychlá bublanina s třešněmi

    Rychlá bublanina s třešněmi

    Čokoládový koláč s třešněmi

    Čokoládový koláč s třešněmi

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Orina
      Orina | 4. 7. 2014 14:39

      Výborná, hodně sytá záležitost. :-) Na krém jsem dala méně másla, ani ne polovinu udávaného cukru, dva tvarohy a i tak to bylo sladké až až. Doporučuji do krému nezapomenout ten citron, dodá tomu supr chuť.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Řezy Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Kakao Kompotované třešně Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Florentský telecí řízek

    Florentský telecí řízek

    Drobenkový tvarohový dort

    Drobenkový tvarohový dort

    Sekaná s kuskusem

    Sekaná s kuskusem

    Gratinovaný lilek a cuketa

    Gratinovaný lilek a cuketa

    Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

    Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

    Bílý roládový dort

    Bílý roládový dort

    Mámin ševcovský mls

    Mámin ševcovský mls

    Masové nudličky se sýrovým přelivem

    Masové nudličky se sýrovým přelivem

    Tvarohový cheesecake s borůvkami

    Tvarohový cheesecake s borůvkami

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    26
    Hrachová kaše
    Hrachová kaše
    24
    Pórková polévka
    Pórková polévka
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    21
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    21
    Květáková polévka
    Květáková polévka

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Důlkové koláčky
    Důlkové koláčky
    Důlkové koláčky M.D. Rettigové
    Důlkové koláčky M.D. Rettigové
    Dunajské vlny
    Dunajské vlny
    Duo bábovka
    Duo bábovka
    Duo buchty
    Duo buchty
    DUO řezy
    DUO řezy
    • Recepty.cz
    • Dunajské vlny s třešněmi
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí