Kuřecí ragú se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso - stehenní nebo prsní řízky
    • sůl a pepř
    • máslo nebo olej
    • 1
      ks cibule - větší
    • 300
      g čerstvé žampiony 250 -
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      ml drůbeží vývar nebo voda, cca
    • hladká mouka na zahuštění, není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně pokrájenou cibuli na másle nebo oleji osmažíme dosklovata. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran. Pak přidáme na plátky pokrájené, očištěné čerstvé žampiony a s masem ještě společně krátce restujeme za občasného promíchání.
2
Maso se žampiony podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme zhruba 10-15 minut, pak vlijeme smetanu a bez poklice necháme omáčku zredukovat do potřebné hustoty nebo do smetany vmícháme lžičku hladké mouky a povařením zahustíme.
3
Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
4
Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu

  • simona
    simona |

    11. 10. 2016 11:32

    super to bylo

  • Jana Rusová
    Jana Rusová |

    30. 6. 2016 07:25

    Výborné!

  • Palo90
    Palo90 |

    18. 4. 2015 12:18

    Nemá chybu! Jako přílohu doporučuji rýži :-)

  • Vojtěchová
    Vojtěchová |

    14. 9. 2013 20:27

    Moc dobré, rychlé a snadné. Děkujeme.

  • Tučková
    Tučková |

    21. 6. 2013 20:01

    Mňamina, chutnalo nám :)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: