Těšínská šoldra

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout.
2
Pak rozválejte na silnější plát, poklaďte uzeninami, zaviňte do tvaru chleba a nechte v pomoučené ošatce asi 20 minut spojem nahoru kynout.
3
Troubu rozehřejte i s plechem na 230 °C a plněný chléb - šoldru na něj překlopte. Pečte, až bude mít pěknou hnědavou barvu (když bude hnědnout moc, přikryjte ji alobalem) a bude na poklep „zvonit“.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: