Těšínská šoldra

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      g sušené mléko
    • 21
      g droždí
    • 45
      g cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g žitná chlebová mouka celozrnná
    • sůl
    • 30
      ml olej
    • 300
      ml vepřový vývar (uzeného)
    • 300
      g uzené maso
    • 300
      g slanina prorostlá
    • 2
      ks klobása menší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout.
2
Pak rozválejte na silnější plát, poklaďte uzeninami, zaviňte do tvaru chleba a nechte v pomoučené ošatce asi 20 minut spojem nahoru kynout.
3
Troubu rozehřejte i s plechem na 230 °C a plněný chléb - šoldru na něj překlopte. Pečte, až bude mít pěknou hnědavou barvu (když bude hnědnout moc, přikryjte ji alobalem) a bude na poklep „zvonit“.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: