Jemné tvarohové lívance - kynuté

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko vlažné
    • 30
      g droždí
    • 250
      g měkký tvaroh
    • sůl špetka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 280
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca 250 -
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší nádobě.
2
Poté, co se nám směs začne zvedat a zvětší svůj objem zhruba o čtvrtinu, znova dobře promícháme a vženeme do ní vzduch. Pak znova necháme kynout (to už bude rychlejší). Po nakynutí naběračkou děláme v lívanečníku nebo na pánvi s olejem malé hromádky, které smažíme z obou stran dozlatova.
3
Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej, pak zdobíme dle chuti šlehačkou, zakysanou smetanou, marmeládou, skořicovým cukrem, ovocem... a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Sisi
    Sisi |

    23. 4. 2017 21:05

    FUJ RECEPT...

  • Sisi
    Sisi |

    23. 4. 2017 21:03

    Tak hnusné lívance jsem ještě nejedla

  • Káča
    Káča |

    9. 9. 2016 14:40

    Po delší době jsem dělala sladký oběd. Byla to dobrota.

  • Radka
    Radka |

    16. 8. 2013 15:27

    Byly výborné. Hned jsme vyzkoušeli i domácí pribiňáček a to bylo něco :-P.

  • Lucka
    Lucka |

    10. 2. 2013 16:52

    Lívanečky byly skvělé a nadýchané, lepší jak od maminky :-P to jsme si dali do sosáčků :-P

Poslední navštívené:

Abecední seznam: