Jemné pudinkové řezy s ovocem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      dl olej
    • 1
      dl vlažná voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Dále na těsto
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 465
      g broskve kompotované, okapané - pevný podíl
  • Pudinkový krém
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 125
      g máslo - půlka
    • 250
      g měkký tvaroh
  • Dohotovení
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr dle chuti, postačí
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve, meruňky, jahody...
2
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu s olejem, pak mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně rozetřeme. Na těsto nalijeme uvařený (horký) pudink z mléka, cukru a pudinku, na který naskládáme pokrájené ovoce. Plech dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25 minut dorůžova. Vyzkoušíme špejlí.
3
Po upečení necháme koláč (který už takto hotový je velmi dobrý) zchladnout a mezitím si připravíme pudinkový krém: mléko, pudink a cukr uvaříme dle návodu. Po uvaření dáme do horkého pudinku pokrájené máslo, které mícháním necháme zcela rozpustit. Po rozpuštění másla přidáme i tvaroh, který do pudinku zašleháme. Náplň nenecháme zcela vychladnout a ještě vlažnou jí natřeme na koláč. Poté necháme vychladnout.
4
Smetanu vyšleháme s cukry do tuha a pokud máme méně procentní než 33 %, vyšleháme ji i se ztužovačem. Šlehačkou pak rovnoměrně potřeme vychladlou pudinkovou vrstvu. Na šlehačku můžeme klidně ještě nasypat nastrouhanou čokoládu nebo skořici, kakao..., ale to už není nutné.
5
Jestliže se z jakéhokoliv důvodu rozhodneme, že vynecháme smetanovou vrstvu, můžeme na tu pudinkovou natřít například čokoládovou polevu...
6
Pokud použijeme místo broskví jahody, vanilkové pudinky můžeme zaměnit za jahodové.
7
Řezy necháme ztuhnout (nejlépe přes noc) a poté krájíme na obdélníčky nebo kostky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Wolfova
    Wolfova |

    4. 2. 2017 17:07

    Velmi povedene lahodne a stavnate rezy, ktere oslovili vsechny u nas doma :-) deticky, nas i babi s dedou.

  • Renča
    Renča |

    12. 11. 2016 09:00

    Jsou skvělý a taky mizí závratnou rychlostí.

  • Zuzka
    Zuzka |

    24. 10. 2016 14:05

    Jsou výborné. Není nic co bych jim mohla vytknout.

  • Táňa
    Táňa |

    20. 6. 2016 18:55

    Ty jsou :-* jsem ráda, že jsem je taky vyzkoušela.

  • Lenka Dc
    Lenka Dc |

    19. 6. 2016 08:05

    Výborné! Dávám jim velkou jedničku.

  • Jana Dědková
    Jana Dědková |

    13. 3. 2016 14:51

    Řezy jsem pekla včera dopoledne a dneska z nich zbývá pár kousků. Mladým i vnukovi moc chutnaly a děda se taky navzdory cukrovce neudržel. Děkuji za recept.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    4. 3. 2016 13:53

    Tak už se chladí a vypadají velmi slibně :)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: