Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

moje hodnocení:

3,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny Celozrnné (penne, špagety, co máte rádi)
    • 1
      balíček zakysaná smetana
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • sýr (Ideálně parmazán, ale jakýkoliv sýr na strouhání může být - třeba niva)
    • bazalka Čerstvá nebo petrželová nať
    • olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata na drobno. Nastrouháme sýr na hrubo (parmazán škrabkou na brambory) a natrháme bylinky. Dáme vařit těstoviny do vařící osolené vody. (Olej nedáváme, ale raději hodně vody). Brokolici namočíme na maximálně 2 minuty k těstovinám, jen aby lehce změkla a ztmavla.
2
Kdyby byla moc velká a stonek tuhý, raději ji rozkrojíme na půl ještě před namočením do vody. Brokolici napíchneme na vidličku (abychom se nepopálili) a ještě horkou rozkrájíme na kousky. Měla by stále držet tvar a nebýt na kaši. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, pak přidáme chilli papričky a česnek. Dále následuje brokolice a rajčata.
3
Vše lehce promícháme se zakysanou smetanou a prohřejeme. Ochutíme mořskou solí a čerstvě pomletým pepřem. Ještě na pánvi přidáme strouhaný sýr a čerstvé bylinky.
4
Podáváme s těstovinami (a vychlazeným bílým vínem).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirek
    Mirek |

    17. 1. 2016 10:39

    Ty v..e, se na ten talíř někdo vyblil, ne?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 5. 2012 09:33

    Sýr se dá dobře dát podle chuti, když se přidává na konec, ne když ho tam máš nasypat v půlce receptu.

  • Monika
    Monika |

    4. 5. 2012 19:16

    černáluno - já myslím, že každej dá toho sýra podle chuti. Trochu nechápu tebe ;-) :-P

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    22. 3. 2012 22:11

    Trochu nechápu autory receptů, kteří u některých surovin napíší množství a u některých ne. Docela špatně se mi při nákupu množství té nivy odhadovalo (nakonec jsem jí teda vzala zbytečně moc). Nicméně recept dobrý, taková jídla máme rádi. Chilli papričky tomu daly šmrnc :). Jinak používala jsem teda nivu, parmezán mi přišel dost drahý na to, aby skončil jako omáčka :)

  • Anonymous
    Anonymous |

    18. 2. 2011 22:18

    mnam